De Dikke Graaf
Image default
Games

De beste tips om ze meer buiten te laten spelen

Vroeger, toen de opa’s en oma’s nog jong waren, toen speelde iedereen buiten. Natuurlijk deed je ook wel eens iets binnen of ging je een boekje lezen, maar als de zon scheen dan ging je gewoon op avontuur! Toen de computer werd uitgevonden en we steeds meer online gingen doen veranderde dit langzaam. Nu kan het zo zijn dat je eigen kinderen urenlang achter de computer zitten. Voor hun huiswerk, maar ook om erop te spelen. Populaire spellen zoals Fortnite, Among Us, en Fall Guys hebben de afgelopen tijden de revue gepasseerd, en zullen menig ouder niet vreemd in de oren klinken. Hoewel gamen niet per se slecht is, is wat meer afwisseling en buitenlucht voor iedereen wel beter! Ook voor papa en mama. Dus hoe krijg je het voor elkaar om de kinderen meer naar buiten te krijgen?

Voetbalgoal

Een aankoop zoals een voetbalgoal of trampoline kan natuurlijk altijd. Vaak werkt dit ook wel even. Na een paar weken zijn ze het echter al zat, tenzij het een aanmoediging is van een echte hobby. Ook hebben we als oudere generatie vaak de neiging om technologie hardhandig te weren als het over dit soort dingen gaat. Dat is helemaal niet nodig. Stel er is buitenspeelgoed dat vele langer leuk blijft omdat het oorlogje spelen buiten leuker maakt met technologie zoals laser gamen, waarom zou dit dan geen goede aankoop zijn? Dit is echter afhankelijk van het kind. Die voetbalgoal kan net zo leuk zijn als lasergamen voor de één, maar niet voor de ander.

Belonen

Tot een bepaalde leeftijd is het heel gebruikelijk om een dagindeling te maken qua tijd voor de kinderen. Zo kun jij echt wel bepalen dat bijvoorbeeld twee uur gamen op een dag het maximum is. Het werkt echter nog beter als je ze gezond kunt leren omgaan met ontspanning, en die ontspanning ook varieert. Laat gamen dus een beloning zijn voor het harde werk op een dag, maar rijk ook andere dingen aan zoals een boek om te lezen of een iets leuks om samen te doen. Een bordspelletje, een film, een wandeling, probeer dingen uit.

Creatief zijn

Creatief zijn is soms een vies woord voor ouders. Dat komt omdat creatief zijn vaak moeite kost, en die moeite is veel naast het gewone leven. Toch kan de creatieve ouder vast een manier vinden om de belevenis van het spelletje van je kind naar buiten te brengen. Waar we eerder al lasergamen voor buiten hebben genoemd, komt dit overeen met schietspelletjes. Among Us heeft veel weg van tikkertje waarbij je kinderen taken kunt geven om te doen, maar er één de verrader is (door bijvoorbeeld willekeurig kaartjes te rapen op het begin). De verrader kan dan elk moment iemand tikken, maar kan dit alleen doen als niemand hem ziet. Op deze manier kun je digitale regels ombuigen naar de echte wereld. Neem het voortouw om te laten zien dat buitenspelen ook leuk is.

https://www.trampoline.nl/nl/voetbal-en-hockeydoelen/voetbaldoel