De Dikke Graaf
Image default
Games

De kracht van verlichting

Er zijn een heleboel zaken die compleet anders zouden zijn, zonder goede verlichting. Het lijkt zo’n gegeven, dat er altijd maar overal het gewenste licht is. Maar, dat is het lang niet altijd. Op sommige plekken zou bovendien soms een ander soort licht veel beter staan. Alleen als je licht goed inzet? Dan heb je een absolute kracht die je niet mag onderschatten.

Het zonlicht

De oerbron als het aankomt op licht? Dat is toch wel het licht van onze mooie zon. Het zonlicht is heel erg speciaal, want welk licht zorgt nu voor de aanmaak van vitamine D? Precies, de zon. En, die vitamine D is natuurlijk hard nodig. Met een half uurtje per dag met de huid van de handen en het gezicht, ben je al mooi op weg. Bovendien is de vitamine D van de zon nog meer speciaal dan die vanuit voeding. Het is namelijk zo dat gemiddeld genomen een mens 90% van zijn vitamine D gehalte verkrijgt uit het zonlicht en slechts 10% door voeding. De zon doet dus meer voor je dan je misschien altijd dacht…

Voetbalveldverlichting

Kunstmatig licht zorgt er ook voor dat fabrieken 24 uur kunnen draaien. Dat is wellicht niet per se een vooruitgang. Alleen vergeet niet: kunstmatig licht heeft ons ook veel gebracht. Of, Johan Cruijff het zo mooi zei: ‘elk nadeel heeft zijn voordeel.’ Zo kunnen we een leven leiden dat niet meer volledig wordt beheerst door de dag en de nacht. Daardoor kunnen mensen langer op het voetbalveld spelen doordat ze gebruik maken van voetbalveldverlichting. Hierdoor kun je als supporter ook in de avond een voetbalwedstrijd live zien, mede dankzij voetbalveldverlichting.

Krachtig licht

Wat wel van belang is? Dat is het kiezen van goede verlichting. Dit geldt niet alleen voor voetbalveldverlichting maar ook voor alle andere vormen van verlichting. Verlichting is prettig op de plekken waar het bijdraagt aan mooie dingen.

https://firefly.online/voetbalveldverlichting