De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Het verduurzamen van de scheepvaart

In elke sector is er een hoop aan de hand omtrent verduurzaming, de scheepvaart is een van de sectoren waar nog steeds een hoop broeikasgassen worden uitgestoten. Daarom is het dan ook niet gek dat het tijd is voor verandering en dat er steeds meer oplossingen op de markt komen om al deze verschillende soorten schepen steeds een stukje duurzamer te maken. Het verduurzamen van deze schepen kost natuurlijk tijd, geld en moeite maar het is van groot belang voor het milieu. Daarom is het dan ook fijn als een bedrijf jouw scheepvaart bedrijf hierin kan ondersteunen en zo op de goede weg kan helpen. Wil je meer weten over wat er allemaal mogelijk is voor het verduurzamen van jouw scheepvaart bedrijf? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

 

Waarom is verduurzaming zo belangrijk binnen de scheepvaart?

Het is geen geheim dat de aarde steeds sneller aan het opwarmen is, en dat moeten wij met zijn alle zo veel als mogelijk tegen gaan natuurlijk. Binnen de sector van de scheepvaart wordt nog met een hoop niet-duurzame vervoersmiddelen gewerkt die nog verduurzaamd moeten worden. Zo wordt namelijk de uitstoot verminderd en dit is van groot belang. Daarnaast is het ook belangrijk dat je als bedrijf een goede maatschappelijke bijdragen wilt leveren.

 

Hoe kunnen schepen worden verduurzaamd?

Net als auto’s en andere voertuigen kunnen ook schepen worden verduurzaamd. Hier wordt dan gekeken naar bijvoorbeeld hybride varen en ook naar het gebruik van groene stroom. Wat er mogelijk is verschilt natuurlijk heel erg per schip en ook waarvoor het schip gebruikt wordt. Er zijn dus een hoop verschillende mogelijkheden voor verduurzaming maar het belangrijkste is dat er een manier wordt gevonden die past bij de eigenschappen van het desbetreffende schip.

 

Wie kan je inschakelen om jouw schepen te verduurzamen?

Als je aan de slag wilt gaan met het verduurzamen van je schepen dan is het belangrijk dat je dit laat doen door een bedrijf dat hier verstand van heeft. Zo kan je bijvoorbeeld contact opnemen met het bedrijf Controlin via Controlin.com, zij hebben verschillende producten en oplossingen voor het verduurzamen van scheepvaart. Zoals bijvoorbeeld efficiënte hybride voorstuwing en duurzame stroomvoorziening. Dit is natuurlijk veel beter dan de huidige schepen voor het milieu. Het is dan ook belangrijk dat steeds meer scheepvaart bedrijven hiermee aan de slag gaan om zo hun impact op het milieu te minimaliseren.