De Dikke Graaf
Image default
Games

De voor- en nadelen van leasen voor ondernemers

Als ondernemer heb je waarschijnlijk al genoeg aan je hoofd. Je wilt je focussen op je bedrijf en niet bezig zijn met randzaken zoals het beheren en onderhouden van een wagenpark. Dat is waarom steeds meer ondernemers kiezen voor leasen in plaats van kopen. In deze blog bespreken we de voordelen van leasen voor ondernemers en waarom de Audi E-tron een interessante leaseoptie kan zijn.

Voordelen van leasen voor ondernemers

Geen grote investering nodig

Bij leasen hoef je niet in één keer een grote investering te doen om een auto aan te schaffen. In plaats daarvan betaal je maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van de auto.

Geen zorgen over onderhoud en reparaties

Als je een auto least, hoef je je geen zorgen te maken over onderhoudskosten en reparaties. Dit wordt namelijk allemaal geregeld door de leasemaatschappij.

Fiscale voordelen

Als ondernemer kun je gebruikmaken van verschillende fiscale voordelen als je een auto least. Zo kun je bijvoorbeeld de btw terugvorderen en profiteren van lagere bijtellingstarieven.

De nadelen van leasen voor ondernemers

Hoewel er veel voordelen zijn verbonden aan leasen, zijn er ook enkele nadelen waarvan je je bewust moet zijn voordat je besluit om een leasecontract te ondertekenen.

Een van de nadelen is dat je geen eigenaar bent van het voertuig en dus geen controle hebt over wat ermee gebeurt. Het is mogelijk dat je beperkingen hebt wat betreft het gebruik van het voertuig, zoals beperkingen op het aantal kilometers dat je per jaar kunt rijden of beperkingen op het aanpassen van het voertuig.

Daarnaast ben je vaak gebonden aan het leasecontract voor een bepaalde periode en kan het vroegtijdig beëindigen van het contract leiden tot hoge kosten. Dit kan vooral problematisch zijn als je bedrijf financieel instabiel wordt.

Verder zijn er nog enkele financiële risico’s, zoals hoge verzekeringskosten en kosten voor onderhoud en reparaties. Ook moet je er rekening mee houden dat je bij het einde van het contract mogelijk extra kosten moet betalen voor eventuele schade die tijdens de leaseperiode is ontstaan.

De Audi E-tron als leaseoptie

De Audi E-tron is een populaire elektrische auto en is daarom een interessante leaseoptie voor ondernemers. Enkele voordelen van de Audi E-tron zijn:

  • Lage bijtelling van 8% in 2021
  • Geen CO2-uitstoot
  • Hoge actieradius van meer dan 400 km
  • Snelladen tot 80% in 30 minuten

Leasen is voor veel ondernemers een aantrekkelijke optie omdat het zorgt voor meer flexibiliteit en minder zorgen. Met de Audi E-tron als leaseoptie profiteer je daarnaast van de voordelen van elektrisch rijden. Overweeg je een Audi E-tron te leasen? Vergelijk dan verschillende leasemaatschappijen en kies voor een leasecontract dat bij jou en je bedrijf past.

https://www.zakelijkelektrischleasen.nl/auto/audi-e-tron/