De Dikke Graaf
Image default
Games

Een nieuw vloerkleed uitkiezen begint hier!

Als je gaat voor sfeer in huis, dan zit je zeker goed met een vloerkleed. Wil je een vloerkleed in de zithoek, onder de eettafel of misschien zelfs aan de muur? Het kan allemaal! Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een vloerkleed? Daar gaan we het in deze blog over hebben.

Een vloerkleed in de woonkamer?

Het is belangrijk om van tevoren goed na te denken over de maat van het vloerkleed. Het is het mooiste als alle voorpootjes van de zitmeubels op het kleed staan, zo creëer je een mooie eenheid in je kamer en struikelt niemand over de hoekjes van het vloerkleed. Hieronder geven we een aantal tips over hoe je een vloerkleed in de woonkamer neer kunt leggen:

–          Een ziteiland Om een soort van ziteiland te creëren, zet je de poten van je bank en/of stoel op het vloerkleed. Dit geeft een eenheid.

–          Een luxegevoel Als je het hotelgevoel in je woonkamer wilt hebben, kies dan voor een van die grote hoogpolige vloerkleden waar al je meubels met gemak op passen.

–          Speelsheid Om een bepaalde speelsheid in de woonkamer te krijgen, kan je ervoor kiezen om het vloerkleed zo neer te zetten dat het rechts iets meer onder de bank uitsteekt dan links.

Deze tips kan je toepassen op alle vormen vloerkleden.

Of toch liever een vloerkleed in de slaapkamer?

 Vloerbedekking in de slaapkamer is al jaren niet meer vanzelfsprekend, tegenwoordig kiest men steeds vaker voor karpet in de slaapkamer. Maar je kan niet ontkennen dat lekkere zachte hoogpolige vloerkleden in de ochtend wel erg fijn aan voelen. Daarom geven we ook voor deze ruimte een aantal handige tips, zodat jij dé perfecte look in de slaapkamer creëert met jouw vloerkleed.

–          Een kleiner vloerkleed Als je graag de voetjes op een zacht vloerkleed plaatst als je wakker wordt, dan kan je ervoor kiezen om aan beide kanten van het bed kleine hoogpolige vloerkleden te plaatsen. Het voordeel hiervan is dat het minder stoffig is, dus beter geschikt voor mensen met allergieën.

–          Toch liever dat hotel gevoel in de slaapkamer? Als je graag dit effect wilt bereiken, leg dan een groot vloerkleed onder je bed, zorg er uiteraard wel voor dat het vloerkleed aan beide kanten een flink stuk uitsteekt. Als het vloerkleed niet groot genoeg is kan je kiezen om het bij het hoofdeinde een beetje korter te laten.

https://www.koremanmaastricht.nl/product-categorie/tapijten/boutique-chique/hoogpolig/