De Dikke Graaf
Image default
Games

Grijp je kans met interactieve video

Grijp je kans met interactieve video

Interactieve video’s worden steeds populairder in de wereld van digitale marketing. Ze bieden een unieke manier om de aandacht van je doelgroep te trekken en hen te betrekken bij je merk. Het goede nieuws is dat het laten maken van een interactieve video niet zo ingewikkeld is als het lijkt. Mits je naar een ervaren partij gaat. Een partij waar wij goede ervaringen mee hebben is videomarketingbureau ZoomWorks in Overijssel. Neem eens een kijkje op hun website of neem contact met ze op.

Wat is interactieve video?

Een interactieve video is een type video waarbij de kijker actief betrokken wordt bij de inhoud van de video. Dit kan bijvoorbeeld zijn door middel van klikbare elementen, quizvragen of interactieve keuzes waarmee de video beïnvloed kan worden. Door de kijker te betrekken, wordt de betrokkenheid verhoogd en kan je boodschap beter worden overgebracht. En het mooie is: iedere interactie kan worden bijgehouden en gemeten. Dit zorgt voor waardevolle data waarmee je meer inzicht krijgt in je doelgroep. Welke keuzes maken ze, waar lopen ze tegenaan, wat vullen ze in, etc. Daarnaast is het een goede bewijsmethode om aan te tonen dat je hebt voldaan aan de juridische bewijslast bij bijvoorbeeld veiligheidsinstructies of andere toepassingen.

De voordelen van interactieve video

Een interactieve video laten maken biedt een unieke manier om je merk te promoten en je boodschap over te brengen. Interactieve video’s zijn leuk en boeiend, waardoor je meer aandacht krijgt van je doelgroep. Door de kijker actief te betrekken bij de inhoud van de video, kun je de betrokkenheid verhogen en een hogere conversie bereiken. Wanneer de kijker betrokken is bij de inhoud, is de kans groter dat ze doorklikken naar je website of een aankoop doen. Een interactieve video kan zichzelf dus terugverdienen.

https://zoomworks.nl/interactieve-video-laten-maken/