De Dikke Graaf
Image default
Games

Het belang van omscholing

Je bent klaar met studeren. Je kunt eindelijk alle studieboeken weggooien en gewoon gaan werken. Toch is dit niet helemaal waar. Je zult tijdens je werkjaren steeds moeten blijven leren. In deze blog vind je alles over het studeren tijdens je werk maar ook over omscholing en wat hier precies het belang van is.

Leven lang leren

Het is belangrijk om open te staan voor feedback van andere om jezelf over tijd te verbeteren. Je wil tot slot de beste versie van jezelf worden. Leren houdt niet op na school. Het gaat door tot in de laatste jaren van leven. Vandaag ook de term een ‘leven lang leren’.

Innovatie

De tijd blijft vooruit gaan. Het is aan jou om mee te gaan met de tijd en jezelf te blijven innoveren. Kijk bijvoorbeeld naar het beroep van een automonteur. Auto’s hebben zich over jaren heen ontwikkeld van simpele vervoersmiddelen tot luxe en futuristische voertuigen om van A naar B te komen. Voor een monteur is het van belang dat hij up-to-date is van de laatste technologieën die zowel plaats vinden in de auto als onder de motorkap. Je kan jezelf innoveren vergelijken met een leven lang leren. Wanneer je je niet innoveert zul je achterblijven op de rest en moeilijker aan werk komen of zelfs vervangen worden. Elke werkgever wil een werknemer die op de hoogte is van het laatste nieuws binnen zijn branche.

Omscholing Ben je niet tevreden met je huidige werk? Dan is het nooit te laat om van baan te veranderen. Je bent nooit te oud om te leren en je bent zeker niet de enige. Er zijn talloze opleidingen en cursussen die je in no-time hebben omgeschoold tot het beroep waar jij van droomde. Je kunt bijvoorbeeld een traineeship zonder vooropleiding volgen. Vaak kan een traineeship zonder vooropleiding in korte periode voltooid worden. Het zou zonde zijn als je je hele leven afvraagt hoe het zou zijn om leraar te zijn.