De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Wat te doen na een bedrijfsongeval?

Het leven brengt best wel wat risico’s met zich mee en daarom is het maar goed dat we daar eigenlijk nooit bij stilstaan. Er kan tenslotte altijd en op ieder moment wel iets met ons gebeuren, denk bijvoorbeeld aan een lekkere douche, tijdens het fietsen, autorijden of zelfs tijdens het wandelen kan het noodlot toch zo ineens toeslaan. Het wordt vaker genoemd, maar het is dan ook echt waar. Een ongeluk zit in een klein hoekje, het is tenslotte zo gebeurd en dan zit je met de gebakken peren. Ook tijdens het werk, loop je eigenlijk altijd risico’s. 

Overal hangen risico’s aan

De risico’s op een ongeluk op het bedrijf zijn natuurlijk heel erg uiteenlopend. Zo is een van de grotere risico’s op kantoor dat mensen een papiersnede krijgen door het doen van de administratie of zich branden omdat de koffie of thee over het bureau heen valt. Dit zijn uiteraard hele kleine ongelukjes als je deze gaat vergelijken met wat er bijvoorbeeld in een groot magazijn kan gebeuren met de grote hoeveelheid heftrucks en vrachtwagens die hier dagelijks rondrijden. Iemand hoeft maar twee seconden afwezig te zijn met zijn of haar gedachten en dat kan al hele grote gevolgen hebben waar mensen nog jarenlang last van kunnen hebben. 

De score bijhouden

Dagelijks komen er in Nederland meerdere bedrijfsongevallen voor. Dit kan daarbij variëren tussen de hele kleine ongelukjes tot de grote ongelukken waarbij niet altijd iedereen levend het verhaal na kan vertellen. Wanneer je bijvoorbeeld door de haven van Rotterdam rijdt, zie je bij meerdere bedrijven borden staan die de score bijhouden hoeveel dagen er niks is gebeurd. Op de meeste borden is dan ook erg goed gezien dat er geen hele hoge getallen worden gehaald, omdat er toch weer iemand is geweest die bijvoorbeeld in zijn of haar vinger gesneden heeft tijdens het openen van een pakket. 

Na het ongeval

Wanneer jij slachtoffer bent geworden van een bedrijfsongeval, kan het een goed idee zijn om contact op te nemen met stiptletselschade.nl. Zij kunnen jou verder helpen in het proces na het ongeluk en hoe beide partijen hier het beste uit kunnen gaan komen. De meeste mensen hebben namelijk geen enkel idee waar zij recht op zouden hebben mocht hun zo’n bedrijfsongeval overkomen. Dan kun jij dus maar beter zorgen dat jij de juiste hulp hebt, zodat jij je hier niet druk over hoeft te maken en jij dus verder kunt met het herstel van het letsel dat jij opgelopen hebt. 

 

Trauma’s

Na zo’n bedrijfsongeval is het ook vaak een goed plan om om hulp te vragen wanneer jij merkt dat het ongeluk zich af blijft spelen in je hoofd of wanneer jij een angst voelt om terug aan het werk te gaan. Veel ongelukken gebeuren door allemaal toevallen bij elkaar, maar toch kan dit voor veel angstige situaties zorgen, omdat er een angst bestaat dat zoiets nog eens kan gebeuren. Door hier hulp bij te zoeken, voorkom jij dat jij een grote drempel opbouwt om weer terug naar je werk te gaan en zo kun jij de werkzaamheden weer herpakken.