De Dikke Graaf
Image default
Games

Hier moet je op letten bij het kopen van een huis!

Het is tijd om aan het volgende hoofdstuk van je leven te beginnen; het kopen van een huis. Het is belangrijk dat je niet zomaar een overhaaste beslissing maakt. Vaak wordt dit in alle enthousiasme wel gedaan. Kopers zien een aantal kleine probleempjes door de vingers en krijgen hier later spijt van. Met behulp van deze blog krijg je meer inzicht in de aandachtspuntjes die horen bij het kopen van een huis.

Tip 1

Kijk verder dan alleen het dorp of de stad waarin je wil wonen. Je wilt bijvoorbeeld een huis kopen Veldhoven. Dan is belangrijk om ook naar omliggende plaatsen te kijken. Veldhoven is een populair dorp door de nabije ligging aan Eindhoven. Echter liggen er ook andere dorpen in de buurt van Eindhoven die wellicht een beter huis bieden voor eenzelfde of zelfs lagere prijs. 

Tip 2

Stel van tevoren een maximale prijs vast. Vaak maken mensen bij het kopen van een huis slechts een ruwe schatting van hun te besteden geld. Vaak kan, zoals de inleiding al voorstelde, enthousiasme ervoor zorgen dat men meer uitgeeft dan vooraf gepland was. Op de lange termijn kan dit problemen opleveren in verband met de hypotheek. Een hogere aanschafprijs betekent ook een hogere hypotheek. Dit er ervoor zorgen dat je maandelijks meer kwijt bent aan de vaste lasten. Op deze manier is er minder ruimte voor andere uitgaven die wellicht belangrijker voor je zijn.

Tip 3

Houdt rekening met het effect van het kopen van een huis met andere zaken. Denk na over de gevolgen van het kopen van een nieuw huis op bijvoorbeeld; financiën, reistijd, sociale contacten, ect. Hierbij is het belangrijk om verder in de toekomst te kijken dan alleen morgen. Kijk naar hoe je leven er uit zal zien als je er bijvoorbeeld 5 of 10 jaar woont. Stel jezelf vragen als: is het huis geschikt voor mijn eventuele toekomstige kinderen? Kunnen zij hier nog jaren wonen? Wat is het schoolaanbod in deze buurt? Is het werk voor mij en mijn partner bereikbaar vanuit dit adres? Het zijn allemaal kleine randzaken die wel belangrijk zijn en die vaak over het hoofd worden gezien bij het aanschaffen van een woning. 

https://www.dhvc.nl/huis-kopen-veldhoven/