De Dikke Graaf
Image default
Games

Hoe gebruik je tuinhuizen in de winter

Het is geen geheim dat je eigen tuinhuis een geweldige manier is om elke dag dingen te veranderen en uit je routine te komen, in ieder geval voor een korte periode. De waarheid is dat veel mensen nog steeds alleen in de zomer van dit voordeel genieten, wanneer het weer koud wordt en de hutten tot het volgende seizoen leeg staan. Experts in de productie van tuinhuizen benadrukken echter dat u in de winter de voordelen van uw privé tuinhuis niet hoeft op te geven. Door kwaliteitsisolatie te bieden, kan een blokhut niet alleen een goede reden zijn om vaker aan de natuur te ontsnappen, maar het kan ook een geweldige ontmoetingsplaats zijn waar u gemakkelijk een groep dierbaren kunt ontvangen. Een tuinhuis kopen kost wel meer aandacht en tijd dan je denkt. 

 

Voor welk isolatiemateriaal moet je kiezen?

 

Het is algemeen bekend dat hout als bouwmateriaal uitstekende isolerende eigenschappen heeft. Hierdoor houdt hij niet alleen geluid goed vast, maar ook warmte. Als de blokhut echter niet alleen in de zomer, maar ook in de winter wordt gebruikt, zijn deze eigenschappen niet voldoende om een ​​aangename temperatuur in huis te behouden. Net als elke andere constructie vereist een tuinhuis het hele jaar door professionele isolatie.

 

 

 

Er zijn tegenwoordig veel manieren om blokhutten te isoleren, maar een van de meest populaire isolatiematerialen is piepschuim. Volgens chaletexperts is piepschuim geen isolatiemateriaal, het zorgt voor de hoogste kwaliteit van het werk (door het ontbreken van polyetherdichtheid), maar het eenvoudige werkproces wordt een groot voordeel. Tijdens het isolatieproces worden speciale planken rechtstreeks aan de muren bevestigd.

 

Kort gezegd kunnen tuinhuizen net als elk ander typen huis worden geïsoleerd met diverse materialen. Wat belangrijk is bij het kiezen van isolatiemateriaal dat de isolatie wel ademend is. Zo is de kans op vocht ophoping en groei van micro-organismen kleiner.

 

Ramen en deuren isoleren

Als we luiteren naar de algemene statistieken hangt de isolatie van een tuinhuis veel af van het feit of de deuren en ramen wel een goede isolatie hebben. Als je een tuinhuis geschikt wilt maken voor er het hele jaar er in te wonen is het zeker de moeite waard om te investeren in goede isolatie bij zowel de ramen en deuren als de rest van het tuinhuis.

 

Verwarmingssysteem

Als je dus het tuinhuis het hele jaar door wilt gebruiken moet deze een geïntegreerde verwarmingssysteem hebben van hoge kwaliteit. Volgens de specialisten is er niet maar 1 manier om een huis goed te verwarmen in de winter. De beslissing voor de juiste manier van verwarmen hangt af van diverse factoren van het tuinhuis, zoals het constructie type en de isolatie op zich.

 

Zo zou je bijvoorbeeld voor een open haard kunnen kiezen. Dit is een vrij simpele maar zeer effectieve manier van verwarmen. Deze moet dan wel op de juiste manier in het tuinhuis gemaakt worden zodat niet de hele hut in vlammen vliegt.

 

 

Als je besluit meer te investeren in verwarming en een elektrisch verwarmingssysteem te installeren, raden experts af om te besparen op een thermostaat, die zorgt voor een maximaal verwarmingsrendement. De verwarming wordt automatisch in- of uitgeschakeld volgens de temperatuur die door de sensor wordt geregistreerd. Dit zal niet alleen het verwarmingssysteem efficiënter maken, maar het zal ook veel geld besparen.

 

 

Geïsoleerd watersysteem

 

Als je geïnteresseerd bent in het onderwerp warmtebehoud van tuinhuizen, is het niet moeilijk om het belang van warmtebehoud van watersystemen te begrijpen. De waarheid is dat de extreme kou in de winter niet alleen de muren van het huis kan aantasten, maar ook de leidingen die niet bestand zijn tegen de lage temperaturen. Het onderwerp van een goede isolatie van de watertoevoerleidingen wordt nog belangrijker als het tuinhuis het hele jaar door wordt gebruikt.

 

Het is belangrijk om te benadrukken dat zelfs de beste isolatie niet noodzakelijkerwijs een volledige bescherming van het watersysteem in de winter garandeert. Daarom kan, terwijl de isolatie van de watertoevoerleiding wordt verhoogd, een andere oplossing worden gebruikt. Speciale verwarmingsleidingkabels zijn een gebruikelijke keuze om sanitaire problemen en het hele jaar door watergebruik in tuinkamers te voorkomen. Speciale kabels hebben een extreem laag stroomverbruik en zorgen voor uitstekende resultaten. Het is ook vermeldenswaard dat het gebruiksproces heel eenvoudig is – er is geen speciale kennis vereist en de temperatuur in de pijpleiding wordt zelf aangepast. Een tuinhuis kopen kost meer tijd en moeite dan je misschien denkt.

https://maestrotuinhuizen.nl/