De Dikke Graaf
Image default
Games

Wat kun je doen om duurzamer te wonen?

Duurzamer wonen betekent geld besparen, de waarde van je woning omhoog halen en bewuster leven voor onze planeet. Er zijn verschillende manieren om je huis te verduurzamen als eigenaar van een eigen woning. In deze blog gaan we het hebben over manieren om je huis te verduurzamen.

Isolatie advies

Als je interesse hebt in het verduurzamen van je woning, dan is het belangrijk om te beginnen met het aanvragen van isolatie advies. Als je isolatie advies aanvraagt kun je er achter komen welke muren een betere isolatie nodig hebben. Je kunt je woning namelijk op verschillende manieren isoleren:

–          Spouwmuurisolatie Isolatie aan de binnenmuren

–          Buitenmuur isolatie Dit kan door een nieuwe voorgevel te nemen met isolatie materiaal ertussen of vanuit de binnenkant

–          Dakisolatie De warmte in huis kan gemakkelijk via een slecht geïsoleerd dak het huis verlaten. Het dak kan ook op verschillende manieren geïsoleerd worden, namelijk via de binnen- en buitenkant en via de zoldervloer

Zonnepanelen

Een andere manier om een duurzame investering te maken aan het huis is door zonnepanelen aan te schaffen. Dankzij zonnepanelen kan een deel van de opgewekte energie terug geleverd worden aan het net, waardoor je flink wat geld bespaart en heel snel je investering terug hebt. Je kunt er ook voor kiezen om de energie op te slaan op accu’s. Dit wordt over een aantal jaar erg interessant als we geen geld meer krijgen voor het terug leveren van energie.

Van het gas af

Een goede manier om duurzamer te wonen en meer geld te besparen is door een volledig elektrisch huis te maken. Dit kost wel wat geld want er is dan waarschijnlijk een warmtepomp nodig, zonnepanelen en uiteraard goede isolatie.

Om dit te kunnen betalen kun je een energie bespaarlening aanvragen dit is een lening van maximaal €25000,- die je in 10 tot 30 jaar afbetaald. Dit kan eerder want je kunt 20% per jaar boete vrij aflossen! Deze lening kun je gebruiken om je huis te verduurzamen.

Andere manieren van duurzaam leven

Als je geen eigen woning hebt kun je nog altijd duurzame keuzes maken. Je kunt ervoor kiezen om voeding te eten dat uit de streek komt of zelfs door je eigen moestuin aan te leggen en hier een deel van je voeding uit te halen. Je kunt ook kiezen om zo min mogelijk afval te produceren en vooral geen plastic meer aan te schaffen. Er zijn tal van biologisch afbreekbare alternatieve voor onze dagelijkse benodigdheden.

https://www.isolatie-info.nl/