De Dikke Graaf
Image default
Games

Iedereen zou moeten leren coderen

Op school leer je van alles. Vanaf de basisschool krijgen we al te maken met rekenen en taal, iets wat later veranderd in wiskunde en vreemde talen. Er zijn veel van dit soort vakken, maar er wordt geen rekening gehouden met de veranderende maatschappij, technologische tijd, of überhaupt sommige essentiële vaardigheden zoals het doen van je belastingaangifte. De ontwikkeling van het schoolsysteem gaat ontzettend traag en het duurt een hele tijd voor er verbetering komt door een lange lijn bureaucratie. Toch is één van de dingen die nu gegeven zou moeten worden coderen.

Waarom coderen?

Coderen is zo ontzettend belangrijk en komt in een exponentiële vorm terug in de vooruitgang van de wereld, het zit in veel goed betaalde banen en is een bepaalde vorm van denken in een andere taal. Je kunt het gewoon niet meer missen. Je komt coderen tegen in het maken van een eigen website, in het creëren van een spelletje, maar ook in alle apps die je gebruikt op je telefoon of in de apparatuur die je dagelijks gebruikt. Als we er vanuit gaan dat we op scholen mensen opvoeden die uiteindelijk misschien de wereld moeten gaan verbeteren dan moeten we ze ook het gereedschap aanbieden om dat te kunnen doen.

Web development Hasselt

Hoewel er methodes bestaan om kinderen te leren coderen zijn er ook mensen uit het beroepenveld nodig die informatie kunnen overdragen. Zo zou web development Hasselt gevraagd kunnen worden om een kleine workshop samen te stellen. Naast web development Hasselt kun je denken aan het programmeren van een Arduino, een eigen eerste spelletje, noem het maar op. Alles wat in het echte leven toegepast kan worden kan worden bijgeleerd naast een opname van coderen in het curriculum.

Individuele ontwikkeling

Over het algemeen moet passie vooral worden beloond en niet worden afgestraft. Toch gebeurd het zo dat kinderen die creatief zijn en graag spelletjes spelen over het algemeen worden afgestraft. We als ouders en verzorgers, maar ook we als maatschappij en docenten, moeten leren om dit soort passies juist om te zetten naar iets nuttigs in plaats van ze links te leggen of af te doen als enkel entertainment.

https://webmix.nl/maatwerk/hasselt/