De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Koudschuim matras: de voordelen en het beste matras kopen

De voordelen van een goed koudschuim matras

In een schone en frisse slaapkamer kom je volledig tot rust. Met een perfect matras wordt je ook nog eens uitgerust wakker. Een investering in het beste matras geeft je ruim 10 jaar slaapplezier. De zoektocht is echter niet altijd makkelijk. Zo kan je kiezen uit talloze merken zoals Emma, Matt Sleeps, Swiss Sense en zo kan je nog wel even door gaan. Verder heb je de keuze uit verschillende soorten matrassen of beter gezegd schuimsoorten. De bekendste schuimmatrassen zijn traagschuim en koudschuim matrassen.

Wat is koudschuim?

Koudschuim staat ook wel bekend onder de noemer High Resilience schuim of HR-schuim. High Resilience betekent dat het veerkrachtig is. Door de zogenoemde open celstructuur veert koudschuim vrij snel terug naar zijn oorspronkelijke vorm dan andere matrassen zoals een pocketvering matras. Het voordeel van koudschuim is dat de lucht binnen in die cellen niet worden samengedrukt als er druk op het schuim komt. Dit is de reden dat, als je op het schuim heeft gezeten of gelegen, het schuim weer in zijn oorspronkelijke vorm terugkeert. Andere voordelen van dit type matras lees je verderop in dit artikel.

 

Wat is het verschil tussen koudschuim en traagschuim?

Een koudschuim matras ventileert beter, is veerkrachtiger en duurzamer. Een traagschuim matras voelt wat zachter aan, wat ervoor zorgt dat je wat dieper wegzakt in het matras.

De voordelen van een koudschuim matras

Een koudschuim matras is ideaal als je op zoek bent naar een verkoelend matras. Dit type matras staat namelijk bekend om zijn goede ventilatie en voert warmte en vocht goed af.

Een goed koudschuim matras gaat tussen de 12 en 15 jaar mee, dit is ten opzichte van andere type matrassen lang. Je kan wel spreken van een duurzaam matras.

Het koudschuim matras staat ook in de boeken als een matras dat een goede ondersteuning biedt. Ze zijn stevig, waardoor je lichaam goed ondersteuning ervaart. Een laatste voordeel is bovendien dat deze matrassen geen geur afgeven.

Kosten van een koudschuim matras

Er kleeft echter wel een nadeel aan een koudschuim matras. Een belangrijk nadeel is dat het matras iets duurder is dan andere matrassen. Echter gaat het zoals gezegd weer langer mee, waardoor het onder de streep misschien wel net zo duur is. Afhankelijk van de matrasgrootte kost een eenpersoon matras gemiddeld 300 euro en een tweepersoonsmatras rond de 500 euro.