De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Verkoeling in huis nodig? Hier 3 tips!

De warme dagen komen er zo langzamerhand weer aan. Voordat je het weet is het weer zomer en is het een stuk warmer. Daarom is het van belang om vooraf te bedenken hoe je de koelte kunt bewaren in jouw woning. De zomers worden steeds warmer, het is dan ook raadzaam om te zorgen voor een koele omgeving als je thuis bent. We hebben drie tips voor je op een rijtje gezet die kunnen helpen bij de verkoeling van een huis.

 

Begin buiten

Om te voorkomen dat het binnen warm wordt, kun je het beste buiten om het huis beginnen. Denk na over welke mogelijkheden je beschikt wat betreft zonwering. Het aanschaffen van zonwering is essentieel als je het binnen koel wilt houden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zonnescherm op maat. Dit soort schermen zijn niet prijzig en bieden een goed resultaat. Je kunt een zonnescherm op maat kopen en deze zelf installeren. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan is het een optie om zonwerende gordijnen of luxaflex aan te schaffen. Dit zorgt er ook voor dat de warmte binnen beperkt wordt. 

 

Ventilator

Als alles buiten het huis goed geregeld is, dan is het van belang om te kijken naar wat binnen mogelijk is. Je kunt ervoor kiezen om een airconditioner te laten plaatsen, toch zien veel mensen hier van af omdat deze optie erg prijzig is. Je kunt gelukkig ook met een ventilator voor meer koelte in huis zorgen. Zet in de kamer waar je het meeste tijd doorbrengt de ventilator aan en zet er flesjes met ijswater voor. Dit zorgt ervoor dat de lucht die door de ventilator stroomt ijskoud wordt. Een effectieve manier om een kleine ruimte te verkoelen. Je kunt er ook voor kiezen om een aircooler aan te schaffen, dit geeft vrijwel hetzelfde effect.

 

Sluit ramen en deuren.

Daarnaast is het van belang om tactisch om te gaan met de lucht in een woning. Is er bijvoorbeeld een ruimte waar je eigenlijk niet komt? Houd de deur dan dicht. Zo voorkom je dat de warme lucht in de andere kamers terecht komt. Ook raden we je aan om de deuren naar buiten vroeg in de ochtend of nacht open te zetten zodat het kan luchten. Let wel op dat je ze na enige tijd ook weer sluit als het warm begint te worden, dit geldt ook voor de ramen.