De Dikke Graaf
Image default
Games

Is een Lenovo laptop geschikt voor zakelijk gebruik?

Regelmatig krijgen we de vraag welke laptop het beste geschikt is voor zakelijk gebruik. We kunnen daar niet simpelweg een goed antwoord op geven, het ligt er namelijk helemaal aan wat je met de laptop wilt gaan doen. Wel zijn er een aantal punten die altijd belangrijk zijn voor zakelijk gebruik, dit zijn:

 

–          Beveiliging. Zakelijke laptops moeten voorzien zijn van een TPM-chip die de laptop op hardware niveau beveiligd.

–          Prestaties. Afhankelijk van welke werkzaamheden je gaat uitvoeren heb je andere componenten nodig maar je kunt wel stellen dat zakelijke laptops in ieder geval in staat moeten zijn om de alledaagse werkzaamheden uit te kunnen voeren.

–          Windows 10 Pro. Als je een zakelijke laptop gaat gebruiken dan is het van belang dat hier Windows 10 pro op staat. Dit besturingssysteem zorgt er namelijk voor dat je meerdere laptops aan elkaar kunt koppelen. Voor een bedrijf met meerdere werknemers is dit essentieel.

Lenovo laptops

Lenovo is een grote naam in de computer en dat is dan ook niet voor de niets. Laptops van Lenovo staan namelijk bekend om hun uitstekende bouwkwaliteit. Zo wordt bijvoorbeeld de Lenovo ThinkPad op 12 verschillende punten getest volgens militaristische specificaties. Dit houdt in dat de laptop bestand is tegen vocht, hitte, kou, schokken en nog meer extreme omstandigheden. Voor werknemers die zich veel verplaatsen is dit natuurlijk perfect omdat een ongeluk soms in een klein hoekje zit. Verder zijn de nieuwste Lenovo laptops standaard voorzien van krachtige componenten, dit maakt dat de alledaagse zakelijke werkzaamheden prima uit te voeren zijn.

De Lenovo ThinkBook

De Lenovo ThinkBook is een van de nieuwste zakelijke modellen van Lenovo. De laptop is standaard voorzien van krachtige specificaties en valt in het wat hogere segment. Verder is de ThinkBook ook stevig gebouwd en kan deze laptop tegen een stootje. De laptop is voorzien van een goede accu wat maakt dat de laptops gemakkelijk de hele dag te gebruiken is zonder dat deze van stroom wordt voorzien. Verder heeft de ThinkBook een wat moderner design en is hij over het algemeen net wat luxer dan de ThinkPad

De Lenovo ThinkPad

De Lenovo ThinkPad is de voorganger van de ThinkBook en is standaard geschikt voor de gebruiker die alledaagse werkzaamheden gaat uitvoeren. Hij is compact, snel en goed geschikt voor zakelijke doeleinden. Over het algemeen raden we de ThinkPad aan als je opzoekt bent naar een degelijke, goede zakelijke laptop voor een mooie prijs. Voor de wat intensievere gebruiker is de ThinkBook weer wat beter geschikt door de wat betere specificaties, deze kost dan ook wel iets meer.