De Dikke Graaf
Image default
Gezondheid

Afvallen en Liposuctie

Er zijn nog een aantal mensen die ervan uitgaan dat ze middels een liposuctiebehandeling een aantal kilo’s kwijt raken. Helaas is dit niets meer en niets minder dan een misvatting. In die zin heeft liposuctie en afvallen niets met elkaar te maken. Wat wel zo is, is dat er op andere punten wel een verband is tussen afvallen en liposuctie. In deze blog wordt er daarover het een en ander verteld. Het is dan zeker de moeite waard om te lezen als je van plan bent om een liposuctie behandeling te ondergaan. 

Waarom een liposuctie behandeling doen? 

Heb je je voorgenomen om een liposuctiebehandeling te ondergaan, dan is het belangrijk dat je je gewicht even buiten beschouwing laat. Een liposuctie kun je meer zien in het kader van het verwijderen van hardnekkige vetophopingen op een strategische manier. Door zo tactvol mogelijk te werk te gaan is de arts of chirurg in staat om je figuur op een veilige manier te verbeteren en vorm te geven. Vandaar dat er soms ook gesproken wordt van liposculptuur. Je buik, armen, rug, lovehandles, heupen of dijen zijn de aspecten waaraan je kunt denken bij het verbeteren van je figuur. 

Liposuctie in relatie tot een gezonde levensstijl

Cliënten die na een liposuctiebehandeling afvallen worden in de meeste gevallen door hun nieuw vormgegeven figuur aangezet om zich aan een streng dieet te houden en veel te bewegen. Alhoewel een liposuctiebehandeling vetcellen verwijderd, is dit geen garantie dat je gewicht in de toekomst niet zal toenemen. Toch hoef je je hierover niet druk over te maken. Zelfs in een situatie waarbij je na behandeling in gewicht toeneemt, zal de met liposuctie behandelde gebieden er altijd beter uitzien dan voorheen. De kans bestaat er wel dat je aankomt, maar de behandeling zorgt ervoor dat je niet veel dikker wordt. 

Laat je grondig informeren

Zeker als je van plan ben om een liposuctie buik ingreep te doen, moet je je goed laten informeren. Op die manier weet je precies wat je kan verwachten en hoe je ermee om kan gaan. Wat wel vaststaat is dat liposuctie zeker handig is indien je vetcellen wil verwijderen.