De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Wat doe je als je te veel hooi op jouw vork hebt?

Het is nogal eens wat, wat er van je verwacht wordt. Tenminste, dat denk je dan. Dat alles moet en ook nog eens het liefst perfect of misschien heb je dat al losgelaten, maar lukt het je gewoon niet om alles af te krijgen. Misschien voel je ook al eens, dat je hart als een razende tekeer gaat. Dan is het tijd om daar wat aan te doen! Hier wat tips!

Pak een kop thee en ga schrijven

Het is de bedoeling dat je er rustig voor gaat zitten en de boel de boel laat. Thee klaar? Pak dan pen en papier erbij. Let op: het is belangrijk dat je niet gaat typen, schrijven werkt namelijk beter hiervoor. Vervolgens schrijf je op, wat je allemaal deze dag moet doen.

Klaar? Laat het even liggen, pak nog een kopje thee. Vervolgens kijk je ernaar en bedenk je wat nu echt moet en van wie dat moet. Is er niks dat je uit kunt besteden? Wat later kan, wat eigenlijk helemaal niet hoeft? Vast wel. Is dat niet zo en is jouw lijst nog te lang? Vraag dan om hulp van iemand. Bedenk goed: als je overloopt op een gegeven moment, dan valt alles uit je handen. Dan krijg je niks van jouw lijstje af.

Structurele oplossingen, zoals opvang voor kinderen

Natuurlijk is dat een oplossing die voor één dag geldt. Toch kun je merken dat jouw planning eigenlijk gewoon te vol is. Misschien werk je veel en is het huishouden te veel. Structurele oplossingen kunnen zijn:

  • Opvang voor kinderen
  • Minder werken
  • Opvang voor kinderen door oppas.
  • Goedkoper wonen

Misschien ben je er nog niet meteen, ondanks dat je al bijvoorbeeld opvang voor kinderen hebt?

Noodsituatie

Kom je er niet meer uit en loopt het bad over? Trek dan aan de bel, ga naar de huisarts en neem het serieus. Gezondheid is zoveel meer belangrijk, dan alles maar moeten doen wat op een lijstje staat. Misschien kun je wel ondersteuning krijgen. Misschien komen er wel andere dingen omhoog, die nooit de ruimte hebben gekregen in jouw leven. Het is een ontdekkingstocht voor jezelf. Wat heb jij nodig? Dat leer je daarmee ontdekken.

https://www.dakkindercentra.nl/locaties/den-haag/