De Dikke Graaf
Image default
Winkelen

Hoe kun je het best een lamp ophangen?

Hoe kun je het best een lamp ophangen?

Je begint om te beslissen waar de lamp moet komen, aan het plafond of misschien als muurverlichting. Als u dat gedaan hebt, kunt u beslissen welk type armatuur u wilt gebruiken en hoeveel ketting of snoer u nodig heeft.

Welke methode u ook gebruikt, u kunt het beste het zekere voor het onzekere nemen door een waterpas te gebruiken zodat uw nieuwe verlichting er evenwichtig uitziet en niet scheef hangt als ze eenmaal aan de muur hangt. Hier zijn de stappen voor het ophangen van een hanglamp:

1. Beslis waar u uw lamp wilt plaatsen, en bepaal of het een geschikte plaats is. We raden af om LED lampen direct boven eettafels of andere plaatsen waar mensen eten te installeren. Aangezien dit meestal het meest gebruikte licht in de kamer is, is het het beste om het boven een keuken- of woonkamertafel te plaatsen.

2. Meet de afstand tussen de plaats waar u de lamp wilt installeren en een bestaand stopcontact, of een ander stopcontact als u van plan bent er een te gebruiken. Als er geen stopcontact in de buurt is waar u de lamp in kunt steken, moet u misschien een elektriciteitskast in de buurt van de lamp installeren.

3. Beslis wat u wilt gebruiken om de lamp op te hangen. U kunt vele soorten armaturen gebruiken, waaronder draadkabel met een S-haak of een hanglampkit die wordt geleverd met alle onderdelen die nodig zijn om de lamp op te hangen. Om te beslissen welke geschikt is voor uw kamer, kunt u het volgende overwegen:

– Draadkabel is een goede keuze voor een rustieke of industriële lamp.

– Een set hanglampen met een plafondhaak is eenvoudig te installeren en geschikt voor de meeste soorten lampen.

– Kettingen zijn het beste voor het ophangen van zware kroonluchterlampen aan hoge plafonds, omdat ze meer gewicht kunnen dragen.

4. Tel de lengte van het lampsnoer of de ketting bij uw totale meting op om te bepalen hoeveel snoer u moet kopen. Als u een langer snoer gebruikt, zorg er dan voor dat het minstens twee centimeter onder de voet van de armatuur hangt enniet te strak gespannen is.

5. Nadat u de juiste hoeveelheid snoer voor uw lamp hebt gekocht, knipt u het doormidden en bereidt u zich voor op de installatie van de armaturen.6. Bepaal op welke plaats u de plafondhaak of de pendellamp wilt installeren. Als u een hanglamp installeert, kies dan een plaats met een vrije ruimte van ten minste 3 voet diameter aan het plafond.

7. Boor een klein gaatje in het midden van het plafond en bevestig uw hanglamp met schroeven of bouten.

Kelderverlichting wordt meestal gedaan met staalkabel en S-haak, maar kan moeilijk te installeren zijn.

Zorg er eerst voor dat u alle onderdelen heeft die nodig zijn om de lamp op te hangen. U hebt een soort haak of hanger nodig, een staalkabel of ketting met een S-haak, een tang en een waterpas.

https://alleslicht.nl/