De Dikke Graaf
Image default
Recreatie

Rondreizen door Andalusië

Rondreizen door Andalusië

Als je een actieve vakantie wilt boeken waarin je veel van een land wilt zien dan is Andalusië in het zuiden van Spanje daar de aangewezen plaats voor. In dit gedeelte van Spanje is zoveel te zien dat je aan één vakantie niet genoeg zult hebben. Andalusië is twee keer groter dan Nederland en het beslaat een zesde gedeelte van Spanje.

Fly drive Andalusië

Andalusië leent zich uitstekend voor het maken van een fly & drive vakantie. Je boekt hierbij de vlucht, accommodaties en de huurauto. Een fly drive Andalusië is dan ook erg populair onder vakantiegangers die iets willen zien van dit gedeelte in Spanje.

Waar naar toe in Andalusië

Doordat Andalusië zo ontzettend groot is en er zoveel bijzondere steden en plaatsen in liggen is het uitzoeken van interessante plaatsen best nog moeilijk. Je wilt namelijk zo veel mogelijk zien tijdens je rondreis. Als je de steden wilt bezoeken dan zijn Málaga, Sevilla, Granada, Ronda, Córdoba en Almería prachtige bestemmingen om te bezoeken.

Als je deze steden gaat bezoeken dan zul je per stad wel een paar dagen moeten uittrekken. Niet alleen de authentieke centra zijn prachtig, maar ook de geweldige bezienswaardigheden die je daar kan gaan bekijken zijn schitterend. Wat dacht je van het Alhambra in Granada, de Mezquita in Córdoba, het Alcazaba in Málaga en het Plaza de España in Sevilla. Veel van deze bezienswaardigheden staan op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Wil je eens heel wat anders bezoeken dan is een trip naar Gibraltar een mooi reisdoel. 

Verder heeft Andalusië prachtige dorpen met typische Andalusische witte huizen die je echt moet gaan zien tijdens je vakantie. Dorpen als Frigiliana, Mijas en Antequera laten je direct de sfeer proeven die staat voor Andalusië. 

Stranden

Natuurlijk wil je ook wel eens een dagje geen bezienswaardigheden bezoeken en lekker languit op een van de prachtige stranden liggen. Ook daar heeft Andalusië er genoeg van. Plaatsen als Marbella, Estepona en Torremolinos staan bekend om hun mooie en brede stranden waar je kunt genieten van alles wat Zuid-Spanje zo bijzonder maakt. 

Zoals je hebt kunnen lezen, Spanje heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, natuur en ontspanning.