De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Uitvaartverzekering afsluiten?

Uitvaartverzekering?

Al eens gedacht aan het afsluiten van een uitvaartverzekering? Heb je deze verzekering wel echt nodig? Het afsluiten van een uitvaartverzekering is niet verplicht in Nederland, toch is het wel verstandig om deze verzekering af te sluiten. Door dat je een verzekering die de kosten van je uitvaart dekt afsluit, komen je nabestaanden niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Uitvaartverzekering afsluiten

Het afsluiten van een uitvaartverzekering geeft rust voor jezelf maar ook voor je nabestaanden. Zij zullen namelijk de kosten voor jouw uitvaart moeten betalen als je geen verzekering hebt afgesloten of onvoldoende geld op je spaarrekening hebt staan. De uitvaartkosten lopen al snel op richting de €8.000,- voor een gemiddelde uitvaart. De kosten voor een crematie zijn lager dan voor een begrafenis.

Doordat je een uitvaartverzekering afsluit verdiep je je ook in je uitvaartwensen waardoor jouw nabestaanden niet voor moeilijke keuzes komen te staan in een toch al moeilijke periode na een overlijden.

Je sluit de verzekering af bij een speciale uitvaartverzekeraar zoals Monuta, DELA, Ardanta of een van de andere verzekeraars. De meeste van deze verzekeraars zijn niet alleen verzekeraar maar ook uitvaartverzorger. Je hoeft je dus nergens meer druk over te maken omdat alles geregeld zal worden door je verzekeraar. 

Vergelijken

Voor je een verzekering gaat afsluiten is het verstandig om de uitvaartverzekering te vergelijken. Je kunt zo flink op de premie besparen en bovendien sluit je zo de verzekering af die aansluit bij jouw uitvaartwensen. Vergelijk niet alleen op de premie, maar kijk ook of de voorwaarden voldoen aan jouw wensen.

Je kunt kijken of als je kinderen hebt deze gratis zijn mee te verzekeren, of je indien je ziek bent je nog kunt laten verzekeren en zo zijn er nog meerdere punten die belangrijk zijn om mee te nemen in jouw vergelijking.

Tip: Kijk of de uitvaartverzekering die je afsluit geïndexeerd wordt. De kosten voor een uitvaart stijgen jaarlijks met enkele procenten. Als je een uitvaartverzekering zonder indexatie afsluit dan ben je op een gegeven moment onderverzekerd waardoor je nabestaanden alsnog geld moeten betalen om jouw uitvaart te bekostigen.

Dit geldt overigens alleen voor de kapitaal uitvaartverzekering bij een natura verzekering ben je verzekerd voor de producten en diensten en daarbij kan je niet onderverzekerd raken.