De Dikke Graaf
Image default
Games

Ook jij kunt wat bereiken!

Soms geloven mensen dat je als je voor een dubbeltje bent geboren, je nooit een kwartje wordt. Dat is jammer. Het is namelijk niet waar. Het is alleen maar een gedachte in jouw hoofd. Geen gedachte die jou verder brengt. Sterker nog het is een gedachte die jou precies op de plek houdt waar je bent. Waar je al jaren bent.

Het kan wel

Het begin is, dat je erin moet geloven. Erin geloven dat je meer kunt bereiken. Misschien net wat anders dan je het voor ogen hebt, maar je kunt zeker meer bereiken dan een dubbeltje. Iedereen kan vooruitgaan. Een mooi voorbeeld van dat het kan, ook als je uit een gezin komt waar armoede is, is Tony Robbins. Hij ging kijken wat mensen doen die succesvol zijn. Dit paste en past hij toe op zijn eigen leven. Nu is hij zelf ontzettend succesvol.

Hoe ga je erin geloven?

Ten eerste moet jij gaan uitzoeken wat jou tegenhoudt. Welk verhaal vertel jij jezelf telkens weer, waardoor jij gelooft dat je niet meer in jouw mars hebt, dan je nu laat zien?

  • Vertel je jezelf dat je te dom bent?
  • Vertel jij jezelf dat je niet deugt?
  • Vertel jij jezelf dat je zwak bent?
  • Vertel jij jezelf dat je niet goed genoeg bent?
  • Vertel jij jezelf dat je nooit meer kunt verdienen wat je nu verdient?
  • Vertel jij jezelf dat je altijd overgewicht zal houden?

Welke van alle zinnen jij jezelf ook verteld: het is niet waar. Bovendien houdt het je tegen om wel iets te doen.

Vog aanvragen

Wat veel mensen die ooit een fout hebben begaan, niet weten is dat een vog soms verloopt. Bij sommige vergrijpen kun je na een bepaald aantal jaar namelijk wel een vog aanvragen en dan ook ontvangen. Er zijn nogal wat mensen die door geen vog aan te vragen, hun dromen laten vervliegen. Alleen door één afwijzing bij het vog aanvragen jaren geleden. Tuurlijk kan het zijn dat jij alweer een afwijzing krijgt. Maar beter niet geschoten dan misgeschoten.

Vertel jezelf een ander verhaal

Heb jij jezelf ooit verteld dat je dom bent, omdat je niet goed uit de bus kwam met bijvoorbeeld een citotoets? Denk dan niet zomaar dat je bij een bepaalde opleiding geen diploma kan halen. Misschien moet je wel harder werken. Maar als je echt wil, dan is het toch de inspanning meer dan waard? Denk in oplossingen. Kijk naar wat wel kan.

Begin vandaag

Bedenk wat jij moet veranderen in jouw dag, zodat jij richting jouw doel beweegt. Want, als één ding zeker is, dan is het wel dat je alleen andere resultaten krijgt als je andere dingen gaat doen. Wat moet je doen om jouw doel te halen? Hoe ziet jouw dag er dan uit? Wat moet je elke dag doen of vijf dagen in de week doen om jouw doel te halen? Denk daarover na en begin. Je hoeft niet ineens alles anders te doen, begin met 1 ding en bouw het op. Ook jij kunt wat bereiken!

https://www.vognodig.nl/vog-aanvragen