De Dikke Graaf
Image default
Games

Redenen waarom uw hond een hondentoilet nodig kan hebben

Redenen waarom uw hond een hondentoilet nodig kan hebben

Huistraining is een onderdeel van het verantwoordelijke ouderschap. Of het nu gaat om puppytraining of de zorg voor een oudere hond met incontinentieproblemen, deze taak kan voor sommige hondeneigenaren met obstakels en hoofdpijn gepaard gaan. Het overwinnen van ongelukjes in huis kan moeilijk zijn voor zowel u als uw hond. Gelukkig bieden de ontwikkelingen op het gebied van hondentoiletten veel oplossingen voor hondenbezitters. Kunt u een hond trainen om een kattenbak te gebruiken? Dat kan en nog veel meer met deze hondentoilettrainingstips.

6 soorten hondentoiletten

De term “honden toilet voor binnen” kan verwijzen naar verschillende producten. Hier zijn de zes belangrijkste soorten toiletten om te overwegen. Klik op de links om naar de specifieke producten te gaan die onze experts hieronder hebben besproken.

Potty Pads – Waarschijnlijk de meest voorkomende soort indoor potty training oplossing voor honden zijn potty pads. Deze dik gevoerde, wegwerpbare onderleggers worden meestal gebruikt bij het zindelijk maken van honden.

Indoor Gras – Dit potjeconcept biedt een gedeelte van kunstgras waar honden binnen hun behoefte kunnen doen zonder naar buiten te hoeven. Het is het meest natuurlijke concept, aangezien de meeste honden gras associëren met op het potje gaan.

Self-Cleaning Station – Dit hoogtechnologisch toilet combineert gemak met netheid. In principe is het een plasmat die na gebruik naar een verse potplaats rolt. Kijk eens naar deze gadget als u wilt een gemakkelijker schoon te maken en een minder stinkende een.

Hondenkattenbak – Een recente trend is het gebruik van een kattenbak voor honden (vergelijkbaar met katten). Sommige hondenrassen kunnen zich heel goed aanpassen aan kattenbak training.

Roostertoilet – Dit type biedt een plek om te plassen in een bak die voorzien is van een rooster. Het kan een goed alternatief zijn als u er niet gek op bent dat uw hond kattenbakvulling door het huis of overdekt gras verspreidt.

Plasbak – Meestal een goede oplossing voor eigenaren van oudere honden of honden met speciale behoeften. Dit is echter minder een “toilet” en meer een middel om de hond in bedwang te houden.

Redenen om een hondentoilet binnenshuis te overwegen

Mensen kunnen ten onrechte denken dat eigenaren binnentoiletten gebruiken omdat ze te lui zijn om hun hond naar buiten te brengen of te goedkoop zijn om iemand te betalen om hun hond uit te laten. Dat is echter meestal niet het geval.

Ouderdom & onvermogen om “het vast te houden”

Naarmate onze hondenvrienden ouder worden, kunnen ze hun plasfunctie niet meer zo lang onder controle houden als ze ooit konden. Het onvermogen om urine of ontlasting op te houden, ook wel urine-incontinentie genoemd, kan het gevolg zijn van een operatie of verwonding.

Dit verlies van controle kan gênant en beschamend zijn voor de hond, die van een goed getrainde hond overgaat naar ongelukjes zoals hij die als pup nog had. Met een binnentoilet kunnen oudere honden of honden met speciale behoeften naar het toilet wanneer zij dat nodig achten.

Fobie voor slecht weer

Veel honden hebben angsten die zo groot zijn dat ze niet naar buiten kunnen om naar het toilet te gaan. Twee van de belangrijkste factoren voor dit soort gedrag zijn angst voor onweer en een hekel aan regen.

Sommige honden weigeren naar buiten te gaan, zelfs als ze wanhopig op zoek zijn naar het toilet als het weer ongunstig is. Een binnenpotje kan deze honden helpen zich te ontlasten en de kans op gezondheidsschade als gevolg van te lang wachten op het toilet te verkleinen.

Ouders die lange uren werken

Hondeneigenaren die buitenshuis werken, kunnen onverwacht langere tijd weg zijn. Als ze ‘s avonds laat moeten werken of overwerken, kunnen baasjes een buurman bellen om te helpen of een hondenuitlater laten komen.

Wanneer dit niet mogelijk is, biedt een binnenshuis hondentoilet gemoedsrust. Honden hoeven het niet langer voor buitensporige hoeveelheden tijd vast te houden en ongelukken als gevolg van te lang wachten.

Zindelijk maken en zindelijkheidstraining

Puppy’s zijn niet de enigen die zindelijk moeten worden. Volwassen honden (vooral reddingspups) kunnen ook lessen nodig hebben. Als de ouders niet voortdurend thuis kunnen zijn om de zindelijkheidstraining en het zindelijk worden te versterken, kunnen honden hun behoefte doen met toiletten voor binnen.

Als ze strategisch worden geplaatst, kunnen deze binnentoiletten honden leren waar ze heen moeten om aan te geven dat ze naar buiten moeten. We hebben nog enkele andere tips voor een succesvolle zindelijkstraining van uw hond.

Beperkte mobiliteit van hondeneigenaren

Niet elke hondenbezitter kan de trap op en af lopen of zijn hond meerdere keren per dag naar het toilet brengen. Indoor hondentoiletten geven hondenbezitters met beperkte mobiliteit de gemoedsrust dat hun hond naar het toilet kan wanneer dat nodig is.

Honden met speciale behoeften

Net als hondeneigenaars die mobiliteitsproblemen hebben, hebben ook sommige honden problemen die hun vermogen om naar buiten te gaan om naar het toilet te gaan, kunnen beïnvloeden. Naarmate honden ouder worden, kunnen ze artritis en andere gewrichtsproblemen krijgen, waardoor ze minder goed kunnen lopen.

Vooral in gevallen waarin deze honden in appartementen wonen waar meerdere trappen moeten worden beklommen, kunnen deze gezondheidsproblemen een aanzienlijke mate van pijn veroorzaken. Een binnentoilet kan het aantal keren verminderen dat een hond met speciale behoeften de trap op en af moet lopen, wat zijn toestand verergert.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in een hondenzwembad.