De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Waarom je VR video's zou moeten maken voor jouw bedrijf

Virtual reality is niet slechts een rage. Met de verspreiding van betaalbare VR-headsets van hoge kwaliteit hebben bedrijven een grote kans om de betrokkenheid bij klanten te vergroten en loyaliteit te stimuleren door boeiende virtuele ervaringen te creëren. We hebben al gezien hoe bedrijven 360-graden video’s kunnen gebruiken om potentiële klanten te benaderen door hen te helpen om locaties te verkennen die ze in het echt niet kunnen bezoeken. Maar bedrijven vinden nog meer manieren om VR in hun voordeel te gebruiken. Als jouw bedrijf videocontent gebruikt als onderdeel van een marketingstrategie, is VR iets wat je zou moeten overwegen verder te onderzoeken voor potentiële nieuwe mogelijkheden. We hebben de voordelen van een 360 graden video laten maken voor je op een rijtje gezet!

 

Bouw naamsbekendheid op met VR video’s

VR video’s zijn een geweldige manier om naamsbekendheid op te bouwen. Als je dit soort video’s maakt, moet je je richten op het vertellen van een boeiend verhaal en het benadrukken van de unieke waarde van je producten of diensten. Meestal zijn dit soort video’s tussen de 2 en 5 minuten lang en zijn ze gericht op een enkel product of een dienst. Het doel is om de kijker genoeg informatie te geven om een aankoopbeslissing te kunnen nemen. Wanneer je dit soort video’s ontwerpt, zorg er dan voor dat je aan het einde een duidelijke call to action hebt. Je kunt VR video’s bijvoorbeeld gebruiken om een unieke benadering van klantenservice te laten zien. Dit kan helpen om je te onderscheiden en daardoor op te vallen tussen concurrenten.

 

Vergroot betrokkenheid onder potentiële klanten

Een manier om VR video’s te gebruiken om de betrokkenheid te vergroten, is om klanten de producten te laten uitproberen voordat ze ze kopen. Dit is een geweldige manier om klanten te helpen zich comfortabeler te voelen over een aankoop, vooral als ze het product nog nooit eerder hebben gebruikt. Als het product van het bedrijf bijvoorbeeld een auto is, kun je een VR-ervaring maken waarmee klanten een proefrit kunnen maken in de auto. Dit kan helpen bij het wegnemen van eventuele onzekerheid van de klant over het product, waardoor ze zich meer op hun gemak voelen bij de aankoop ervan. Denk eraan dat de ervaring niet interactief hoeft te zijn. Je kunt ook een 360 graden video laten maken die zo gemaakt is om het product te verkennen en er meer over te leren zonder een interactief element.