De Dikke Graaf
Image default
Games

Zo heb je het niet te koud en houd je de energierekening laag

Er zijn diverse manieren om het niet meer te koud te krijgen. Ten eerste kan dat natuurlijk met behulp van verwarming of een airco die ook verwarmt, maar er zijn ook andere manieren die je kunt toepassen, zodat de kou je niet meer verrast. Wel zo fijn, want de energierekening wordt er niet lager op, toch?Wil jij het niet te koud hebben? Check dan deze 3 effectieve tips.

Tip 1 Zoek de kou op

Dat klinkt tegenstrijdig, maar dat is het niet. Wim Hof, de man die ook wel bekend staat als ‘The Iceman’ heeft een hele mooie uitspraak: Als je de kou opzoekt, zoekt de kou jou niet op. En, dat is een hele mooie zienswijze. Er zijn verschillende manieren om de kou op te zoeken. Ten eerste is er natuurlijk het koud douchen, waar bijna iedereen het al waarschijnlijk over gehoord heeft. Maar, voor velen blijkt die stap toch nog wat te groot. We zijn inmiddels ook zo erg gewend aan het comfortabel leven, dat het idee alleen al voor veel mensen te veel weerstand oplevert. Gelukkig is er een alternatief: begin nog kleiner. Dat kan zijn dat je bijvoorbeeld als het buiten al wat kouder is, dat je in plaats van een dikke jas een T-shirt aantrekt en dan even naar buiten gaat. Verwacht geen wonderen bij 1 keer iets veranderen. Het zal vast niet fijn zijn, maar je kunt het wel elke dag een beetje opbouwen. Ga elke dag net even iets langer met je T-shirt naar buiten.

Tip 2 Maak je huis warm

Natuurlijk hoef je niet elk moment van de dag in de kou te verblijven. Wil je de energierekening in toom houden? Kies dan eens meer voor: warme thee, dekentjes, kaarsen, dikke sokken, truien en broeken. Speciale thermokleding en dekentjes doen het ook goed. Met die dekentjes verwarm je zeer plaatselijk en kan de verwarming ook een stukje lager. Dat zijn de gebruikelijk tips natuurlijk, naast een goede isolatie. Maar, er zijn ook andere manieren om het minder koud in huis te hebben. Het is namelijk zo dat de meeste mensen hun huis als warmer ervaren als het gezellig en knus is ingericht. Zo creëer je een warm gevoel.

Tip 3 Zoek naar alternatieven voor gas

Met name het gas is ontzettend duur geworden. Het werkt dus zeer goed om die rekening zo laag mogelijk te houden. Veel mensen zijn inmiddels overgestapt, zij koken inmiddels elektrisch en ze gebruiken elektrische kacheltjes en elektrische airco’s die ook verwarmen. Wil je goed weten hoeveel je bespaart? Dan moet je natuurlijk ook goed naar het verbruik kijken, zodat je weet of de koop inderdaad geld besparend is.

https://www.kieskeurig.nl/airco