De Dikke Graaf
Image default
Games

Slim ondernemen, 4 handige tips

Het gaat niet altijd om harder werken. Bij ondernemen gaat het ook heel veel om slim ondernemen. Werk je al veel en weet je niet zo goed hoe je verder komt met je bedrijf? Lees dan hier 5 handige tips voor slim ondernemen.

1.Hard werken werkt soms averechts

Er is niks mis mee met hard werken. Alleen is het ook belangrijk om de tijd te nemen om stil te staan en te kijken welke kant je opgaat. Ben je steeds hetzelfde aan het doen, maar verwacht je ander resultaat? Dan weet je dat je niet gaat bereiken wat je wil.

2.Slim inkopen: ticketsysteem evenementen

Wil je slim ondernemen dan moet je soms ook risico nemen. Niet onbezonnen, maar een beetje ingecalculeerd goed inkopen. Zit je in de evenementen branche? Dan is het slim om bijvoorbeeld te investeren in ticketsystemen voor evenementen. Een ticketsysteem voor evenementen koop je niet direct, onbezonnen. Een ticketsysteem voor evenementen koop je op basis van research en je onderhandelt. Dus eerst minimaal 3 offertes opvragen en goed helder hebben wat de ‘must haves’ en ‘nice to haves’ zijn. Je kunt daarnaast ook kijken of een ticketsysteem huren misschien een betere optie is. Ook kun je kijken of je iets samen kunt inkopen met een mede-ondernemer, om het te delen of om een korting te kunnen krijgen.

3.Ontwikkel jezelf

Het grootste kapitaal ben je altijd nog zelf. Je bent je eigen beperking. Hoe minder beperkt je bent, hoe beter je kunt ondernemen. Vaak zijn het de mentale blokkades, niet constructieve gedachten en denkbeeldige plafonds, die werkelijk groei voorkomen.

4. Houd vol

Hoewel op tijd stil staan nodig is om de juiste weg in te slaan, is het net zo goed belangrijk om dingen een kans te geven. Soms moet je heel erg lang investeren, voordat je resultaat ziet. Wil je bijvoorbeeld beginnen met een webshop en wil je bezoekers trekken via onder andere bloggen? Bedenk dan ook dat er een paar dingen nodig zijn, maar de meest belangrijke is wel: houd vol!

https://ticketbuy.nl/module/ticketsysteem-evenementen/