De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Je huis veilig maken voor je baby: zo doe je dat!

Vanaf het moment, dat je baby begint te kruipen over de grond moet je ervoor zorgen dat de grootste gevaren weg zijn gehaald. Kinderen zullen namelijk alles aanraken en in hun mond willen stoppen, zonder dat ze hiervan het gevaar inzien. Dan kan zorgen voor grote problemen, zoals een vergiftiging, of erger. Daarom staan er in deze blog een aantal belangrijke tips, om ervoor te zorgen dat je baby zorgeloos door het huis kan kruipen!

 

Woonkamer

Deze ruimte van het huis zal de meeste aandacht nodig hebben. Dat is ook logisch aangezien je hier als gezin de meeste tijd van de dag spendeert. Het klinkt misschien gek, maar begin als eerste je te begeven op het niveau van je baby. Ga dus op de grond liggen en inspecteer de woonkamer. Zie je vanaf die hoogte bijvoorbeeld een stopcontact of kabel? Werk die dan weg. Hiermee krijg je een veel beter perspectief, van wat alle gevaren zijn. Belangrijk is vooral om álle stopcontacten dicht te maken en ook geen kabels in zicht te hebben. Natuurlijk is er altijd iemand aanwezig, dus een volledige bescherming is niet nodig.

 

Keuken

Hierbij is het belangrijk om schoonmaakspullen én voedsel hoog te bewaren, waardoor je baby er niet bij kan. Ook is het handig om op alle keukenkastjes een slot te zetten. Baby’s zullen namelijk overal proberen om iets te vinden. Tijdens het eten moet je ook alle scherpen voorwerpen uit handbereik leggen, en een tafelkleed wordt ook niet geadviseerd. Met één ruk kan hierdoor álles op de grond vallen. Niet zo prettig.

 

Badkamer

Het grootste gevaar is logischerwijs water. Zo moet je nooit je baby alleen in bad laten zitten. En moet je überhaupt nooit teveel water in het bad doen, zorg voor een dusdanig niveau waarin je baby lekker warm kan zitten, en ook een beetje kan spelen. Heb je warm water gebruikt? Spoel altijd na met koud water, hierdoor kan je baby zich niet verbranden, mocht hij aan de kraan komen. En tijdens het afdrogen wordt een anti-slipmatje ook geadviseerd. Balans vinden op het badkamer materiaal is nou simpelweg heel lastig.

https://badkamermateriaal.nl/