De Dikke Graaf
Image default
Games

Snel weer aan het werk

Ben je werkeloos en wil je nu snel aan het werk? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Al vast een spoiler, klagen helpt niet. Hoe oneerlijk de wereld soms kan zijn, doet er niet toe. Het feit is dat je zonder werk zit, om welke reden dan ook. Dat wil dan ook niet zeggen dat je niet altijd moet terugblikken, maar uiteindelijk gaat het erom wat jij nu doet om ervoor te zorgen dat je snel weer werk hebt.

Terugblik

Toch nog even iets over de terugblik. Het is namelijk heel handig als je een referentie van je oud-werkgever kunt krijgen. Is de verstandshouding met je werkgever niet goed? Kijk dan naar je eigen aandeel. Niet meer van die van je oud werkgever. Zijn er dingen die je zelf anders had willen doen, die verstandiger zouden zijn geweest? Haal jouw ding eruit: wat heb je van deze ervaring met de vorige werkgever geleerd?

Laat je gevoel gaan

Het is heel fijn om boos te blijven op een werkgever of op een situatie. Wat de reden ook is: in slachtofferschap of woede en verdriet zitten, helpt je niet aan een baan. Sterker nog! Als je er niets van leert en blijft hangen in die bui, dan voelen potentiële werkgevers dat ook.

Welk werk wil je?

Het is niet erg om snel een baan te vinden, om de huur bijvoorbeeld weer te kunnen betalen. Dat is belangrijk en fijn. Dat kun je doen door je in te schrijven bij alle uitzendbureaus die je kent. Ook bijvoorbeeld Abeos. Bij Abeos hebben ze diverse vacatures, van Abeos vacatures in Deventer en vacatures in Emmen.

Heb je snel die baan? Dan is het belangrijk om te kijken of dit ook de ideale baan is voor je. Is dat niet zo? Doe loopbaanbegeleiding of volg cursussen. Volg in ieder geval je hart. Dan kom je op het spoor wat je wil doen. Mocht je wat anders willen doen.