De Dikke Graaf
Image default
Games

Stappenplan voor het juist instellen van je bureaustoel

Zit jij veel achter je bureau, dan is een goede zithouding echter van cruciaal belang. Dit heeft ermee te maken dat we geen pijn willen krijgen in onze rug als we een hele dag achter het bureau hebben gezeten. Een ergonomische bureaustoel van OfficeCity zou je hierbij kunnen helpen. Weet jij hoe jij je bureaustoel p de juist manier af kunt stellen op je lichaam? Veel van ons weten dit niet, waardoor we vaak niet de juiste zithouding aannemen. Hoe stel jij je bureaustoel goed af en wat moet je daar allemaal voor doen?

Bepaal de juiste zithoogte

De zithoogte van een ergonomische bureaustoel is heel erg belangrijk, want meestal hanteren we niet het juiste. Je benen horen haaks op de vloer te staan ten aanzien van je zitvlak. Toch zit men vaak met gebogen knieën, dit is echter erg onprettig voor onze rug.

De zitdiepte is ook erg belangrijk

De ergonomische bureaustoel van OfficeCity is te verstellen in de zitdiepte. Hier kun je een eenvoudige vuistregel hanteren. Je wilt namelijk niet dat de zenuwen en de bloedvaten bekneld kunnen raken, waardoor jij nog een gebalde vuist achter je de benen moet kunnen. Dit geldt overigens tussen de zitting en de benen. Veelal is het verstellen van de diepte erg eenvoudig te realiseren door middel van een knop of via de rugleuning.

De rugleuning juist afstellen

Naast de zithoogte en de zitdiepte is het heel belangrijk de rugleuning op een goede manier af te stellen. De ergonomische bureaustoel van OfficeCity kan dit allemaal en wel heel eenvoudig waardoor het voor iedereen mogelijk is een bureaustoel op de juiste manier af te stellen. Waar let je op bij het afstellen van de rugleuning? Het is belangrijk dat deze goed aansluit op de rugholte, zodat de bureaustoel de juiste ondersteuning kan bieden.

Wist je dat?

De armleuningen worden vaak vergeten, maar wist je dat de juiste positie van de armleuningen ook erg belangrijk is voor het afstellen van de bureaustoel? De armsteunen dienen namelijk als ondersteuning als jij bijvoorbeeld de hele dag achter je laptop zit te typen. Zo kunnen de armen rusten en hoef je niet constant onder spanning te staan. Een te lage armsteun ondersteunt de armen niet, maar als deze te hoog staat kun je nekklachten gaan ervaren.

Wat een klus was dat

Misschien denk je wel, dat het een hele klus is de ergonomische bureaustoel in te stellen. Als je alles stappen goed hebt opgevolgd dan heeft de bureaustoel nu de perfecte afstelling. Een juiste afstelling is goed voor je houding, maar zal er ook in resulteren dat jij veel prettiger de dag door kunt komen. Wist je dat je zelfs te maken kunt krijgen met RSI-klachten, wanneer jij je bureaustoel niet op de juiste manier hebt afgesteld? Deze klachten kun je beter voorkomen, want als je hiermee te maken krijgt duurt het best wel een poosje voor je weer van deze klachten af bent.