De Dikke Graaf
Image default
Games

Drie Zweedse eilanden die je moet hebben gezien

Als je denkt aan een eiland denk je al gauw aan tropische stranden met surfers en oneindig veel zon. Toch zijn er veel meer eilanden die het bezoeken waard zijn. In het noorden van Europa liggen ontzettend veel kleine eilanden met prachtige natuur. Zo heeft Zweden alleen al meer dan 220.000 eilanden. Plekken die je zeker eens gezien moet hebben. Daarom vertellen wij jouw drie eilanden die je moet hebben gezien in het prachtige land Zweden.

 

Smogen

Smogen is een populair eiland, en terecht. Het is een eiland vol karakter en nostalgie. Het staat vol houten hogen herenhuizen die geschilderd zijn in prachtige pastelkleuren. Omdat er geen auto’s toegestaan zijn in het centrum van Smogen kun je heerlijk tot rust komen en slenteren door de prachtige straatjes. Langs de haven en de zeekant van de promenade van Smogen liggen ontzettend veel bootjes en jachten die je kunt bekijken. Als je genoeg hebt gezien kun je heerlijk eten bij de vissershaven. Of in een van de andere tal van lekkere restaurantjes die in Smogen te vinden zijn.

 

Gotland

Gotland is het grootste eiland van Zweden. Het is te bereiken met een half uur durende vlucht of een drie uur durende veerboot vaart. Dit eiland is prachtig om uren doorheen te wandelen. Gotland heeft veel Viking-ruïnes die je tijdens je wandeling kunt bezichtigen. Ook de natuur is ontzettend afwisselend. Van naaldbossen tot moerassen tot hoge kalksteenkliffen, dit eiland heeft het allemaal. 

 

Öland

Het op een na grootste eiland is Öland. Het is met een brug aan het vaste land verbonden. Dit eiland heeft een prachtige geschiedenis vol met folklore verhalen over onder andere hekserij. Je kunt er ontzettend vee historische gebouwen bezichtigen. Zo zijn er kastelen, kerken, windmolens, vuurtorens en ook nog musea. Maar je kunt er ook heerlijk wandleen door parken, tuinen en een betoverd bos. Het grootste oogstfeest van Zweden vindt ook plaats op dit eiland. Dit vindt aan het begin van de herfst plaats. Ontzettend leuk om eens mee te maken. Als je daarna honger hebt van alle activiteiten, dan zijn er heerlijke typisch Ölandse gerechten die je kunt eten. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk genieten van een “Kroppkakor” een aardappelknoedel gevuld met spek en uien, geserveerd met bosbessencompote, room en warme boter.

https://www.fikamagazine.com/smogen-eiland-zweedse-westkust/