De Dikke Graaf
Image default
Games

Laat je eigen boek drukken zonder eerst een uitgever te moeten zoeken

het drukken van jouw boek een megaklus is? Of dat je echt in het ‘wereldje’ moet zitten om jouw boek te laten drukken? Iedereen kan tegenwoordig een eigen boek laten drukken en verkopen via alle bekende verkoopkanalen zoals Bruna, Bol.com of Manangementboek.nl. Daar heb jij geen uitgever voor nodig.

Ga jij je droom najagen, en jouw eigen boek drukken en verkopen?

 

Van zakelijk boek tot roman

Jouw eigen boek laten drukken en verkopen is nog nooit zo makkelijk geweest. Online is hierbij de uitkomst. 

Jij brengt jouw kennis of verhaal over op jouw manier, dat is jouw kracht. Heb jij al een roman, een boek over jouw hobby, of een compleet receptenboek op de plank liggen? Of ben jij expert in jouw vakgebied en wil je jouw kennis delen met anderen? Wat je ook hebt geschreven, je kunt hem altijd laten drukken. 

Welke keuzes maak jij voordat jouw boek naar de online drukker gaat?

Het is best spannend om voor de eerste keer een boek te laten drukken. Voordat je jouw boek naar de drukker stuurt, is het handig dat je een aantal keuzes hebt gemaakt. We zetten de belangrijkste punten voor je op een rijtje:

 1. Hoeveel boeken wil je laten drukken?
  Bestel je een grote oplage, dan is offset drukken het voordeligst. Laat je maar een paar boeken drukken, dan is Printing On Demand (POD) voordeliger.

 2. Wat zet je op de cover?
  Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden. Een cover maken is een vak op zich. Wat wil jij met je jouw cover vertellen, over jouw boek? Ontwerp jij je cover zelf of kies je voor een professional? 

 3. Welke bindwijze gaat jouw boek krijgen?
  Hoe wil jij jouw boek presenteren? Wordt dit een hardcover, paperback, ringband of magazine? 

 4. Welk papiersoort kies je?
  De keuze voor het papiersoort hangt af van het soort boek dat je wilt laten drukken. Heeft jouw boek heel veel plaatjes zoals bijvoorbeeld een reisgids of een kinderboek, die worden op ander papier gedrukt dan een roman of thriller.

 5. Wil je jouw boek alleen drukken of ook verkopen?
  Wil je jouw boek ook verkopen? Denk dan na over de distributie. Op welke platformen wil je jouw boek aanbieden?

Geen uitgever, wel alles geregeld

Wanneer je alle punten voor jezelf op een rij hebt kan het drukken beginnen. Een bedrijf zoals Pumbo helpt je van A tot Z met het drukken en uitgeven van jouw eigen boek. Geen voorwaarden en kleine lettertjes, zoals bij een traditionele uitgever. Jouw boek laat je drukken wanneer jij dat wilt.