De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Van kavel naar droomvilla

Heeft u er ook altijd al van gedroomd om uw eigen droomvilla te realiseren? Een huis kopen is leuk, maar uw eigen villa ontwerpen nog leuker. Bij het bouwen van uw droomvilla bent u van het begin tot het eind betrokken. U kan alles tot in de details naar eigen wens ontwerpen. Zo heeft u ook de kosten in eigen hand. Daarnaast ontwerpt u een geheel unieke woning die u ook nog eens volledig toekomstgeschikt kunt maken. Kortom: een eigen woning ontwerpen is een flinke, maar leuke uitdaging.

De voordelen van uw eigen droomvilla ontwerpen

Door uw eigen droomvilla te ontwerpen kunt u de woning volledig energiezuinig maken. In deze tijd is dat een groot maatschappelijk thema waar u met de bouw van de villa alvast op in kan spelen op de toekomst. Met een goed geïsoleerde energiezuinige woning met een zuinig energielabel bespaart u per maand nog eens een hoop extra kosten. Daarnaast hoeft u voorlopig ook geen onderhoud aan uw prachtige paleis te doen. Het is zelfs mogelijk om een volledig onderhoudsvrij villa te laten bouwen. Zo hoeft u zich in de toekomst al helemaal geen zorgen te maken over gebreken aan uw woning. Alle voordelen van een eigen villa ontwerpen op een rij:

  • Meer keus waar u wilt wonen
  • Geen concessies maken
  • U bepaalt de kosten
  • Unieke woning
  • U bepaalt zelf de verhuisdatum

Waar moet u rekening mee houden bij het bouwen van een eigen luxe villa?

Bij het bouwen van uw eigen villa zijn er 3 factoren waar u rekening mee moet houden, namelijk:

  • Het budget: Inventariseer voor u aan het ontwerp begint hoeveel budget heeft om een villa te laten bouwen. U kunt hiervoor een hypotheekadviseur inschakelen. Die helpt u met het bepalen van het maximale hypotheek. Neem alle kosten mee in een budgetplan.
  • De kavel: Hou bij het kiezen van de kavel rekening met het budget. Neem daarnaast uw toekomstplannen mee. Ook is het verstandig om u te laten informeren over het bestemmingsplan en alle bijkomende eisen betreffende de kavel
  • Uw woonwensen: Hoeveel ruimte heeft u nodig om uw droom te realiseren? Welke wensen zijn er en welke kenmerken moet de villa sowieso bevatten? En welke kenmerken heeft het nodig om er nog jaren in te kunnen wonen?

Wie kan mijn luxe villa bouwen?

Er zijn verschillende partijen die uw droomvilla kunnen realiseren. Een van deze bedrijven is The Citadel Company. Dit bedrijf helpt u van a tot z met het realiseren van uw eigen droomwoning.

https://www.thecitadelcompany.com/