De Dikke Graaf
Image default
Games

Verhelder jouw instructies en processen: laat een instructie video maken

Verhelder jouw instructies en processen: laat een instructie video maken

Steeds meer mensen willen snel en bondig informatie tot zich kunnen nemen. Geen lange stukken tekst of papieren handleidingen doornemen. Daarnaast begrijpen mensen informatie een stuk beter als het visueel is gemaakt. Beeld blijft nou eenmaal beter hangen dan tekst. Instructiefilms, e-learning video’s en explainer video’s worden dan ook steeds populairder. Ze maken grote getalen aan informatie laagdrempeliger, eenvoudiger te begrijpen én behapbaar.

Waarom een instructiefilm laten maken?

Met een instructiefilm laten maken kun je grote getalen informatie opknippen in behapbare stukken en stapsgewijs instructies geven over een bepaald onderwerp of proces. Denk aan installatieprocessen of veiligheidsprotocollen. Door de informatie op te knippen in verschillende hoofdstukken ontstaat er een modulaire opbouw. Hierdoor kun je eenvoudig op een later moment extra content toevoegen, content aanpassen of afgeleide varianten creëren.  Met e-learning video’s kun je educatieve content op een leuke en vaak interactieve manier aanbieden. Denk aan online cursussen, trainingen en workshops waarmee de betrokkenheid en het leerproces van de kijker versterkt wordt. En met explainer video’s kun je complexe ideeën, producten of diensten op een eenvoudige en begrijpbare manier uitleggen.

Samenwerken om een instructiefilm te laten maken

Hoewel het verleidelijk kan zijn om zelf instructiefilms, e-learning video’s of explainer video’s te maken, is het aan te raden om samen te werken met een professioneel videoproductiebedrijf. Eentje met veel ervaring in het maken van instructie video’s is videomarketingbureau ZoomWorks in Deventer. Hun team van online marketeers en audiovisuele specialisten hebben de ervaring, expertise en technische vaardigheden om hoogwaardige instructievideo’s te produceren die een professionele uitstraling hebben en doeltreffend zijn.

https://zoomworks.nl/instructievideo-laten-maken/