De Dikke Graaf
Image default
Winkelen

Vapes of e-sigaretten worden steeds populairder. Maar hoe werken ze eigenlijk?

Elektronische sigaretten worden ook wel vapen genoemd.Mensen die vapen worden vapers genoemd; er is een toenemend aantal vapers elk jaar. Deze trend zie niet alleen in Nederland, maar overal ter wereld. In Nederland zijn vapes vooral de laatste paar jaar populair geworden, terwijl ze in de rest van Europa al een langere tijd populair zijn. Sommige mensen hebben het traditionele roken vervangen door vapen en anderen zijn zich onlangs bewust geworden van deze nieuwe trend.

Zoeken naar een vape kan overweldigend zijn vanwege de grote hoeveelheid keuzes en onbekende termen. In plaats van fysiek naar een winkel te gaan, kunt u ook makkelijk online vape kopen. Zowel fysieke als online winkels hebben vapes te koop. Webshops bieden complete vape starterkits om het proces van aan de slag gaan met vapen te stroomlijnen. Alle apparatuur die nodig is om te beginnen met vapen, is inbegrepen in deze kits.

 

Hoe werken vapes nou eigenlijk?

Het zijn apparaten die worden gebruikt om een ​​vloeistof te verdampen die e-vloeistof wordt genoemd en deze bevat het stof nicotine wat ook in traditionele sigaretten voorkomt. Grootste verschil tussen vapes en e-sigaretten is dat er sprake is van verdamping van het vloeistof in plaats van rook die door verbranding wordt geproduceerd. De vloeistof in deze apparaten bevat geen tabak; in plaats daarvan bevat het meestal nicotine. Voordeel van verdamping ten opzichte van verbranding is dat er hierbij veel minder schadelijke stoffen onstaan, waardoor vapes een betere alternatief zijn voor normale sigaretten.

Om beter te begrijpen hoe de vapes precies werken, moeten we kijken naar de onderdelen waar een vape uit bestaat:

Een chip regelt de energie van de batterij om het verdampingsproces van stroom te voorzien. Het metalen filament van een spoel (weerstand) produceert warmte wanneer het wordt blootgesteld aan elektriciteit. De weerstand van een coil wordt in Ohm uitgedrukt. Lagere Ohm coils produceren meer warmte en zorgen ervoor dat er meer vocht verdampt. Het vervangen van versleten spoelen door modellen met een hogere weerstand kan het verdampingsvermogen vergroten.

De e-liquid dat in een vape gebruikt wordt voor verdaming wordt ook dampsap of vape juice genoemd. Bij verhitting in een spoel wordt deze stof omgezet in damp. De e-vloeistof in de vape wordt geabsorbeerd door een katoenen lont dat om de coil heen zit en door de verwarming van de coil en dus het katoenen stof, wordt de opgenomen e-liquid opgewarmt en verdampt. De ingrediënten van E-liquid bevatten organische verbindingen die in veel voedingsmiddelen worden aangetroffen, zoals plantaardige glycerine en propyleenglycol.

Een elektrische sigaret bevat een spoel gewikkeld in katoenen stof. Wanneer de coil wordt verwarmd, verdampt de vloeistof in de e-cig. Het katoen in een vloeistofreservoir, ook wel tank genoemd, kan na verloop van tijd e-vloeistof opnemen. E-liquid reservoirs bevatten meestal een paar milliliter volume. Het is belangrijk om na het vullen van de tankreservoir 10-15 minuten te wachten tot dat het kantoen genoeg vloeistof heeft opgenomen om verbranding van de coil te voorkomen.

Visualisatie verdamping van de e-liquid:

werking van een vape

 

Vergeleken met gewone sigaretten hebben e-sigaretten minder gevolgen voor de gezondheid. Dit komt omdat ze niets verbranden, wat betekent dat ze niet zoveel giftige chemicaliën afgeven als gewone sigaretten. Veel mensen stappen over op e-sigaretten om te stoppen met roken. Talrijke studies hebben aangetoond dat deze methode effectiever is dan andere.

 

https://vapeloo.shop