De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Lekkere warme voeten

Een goed begin is het halve werk! Althans, dat is wat iedereen zegt. Natuurlijk is het erg belangrijk om een goede isolatie te hebben voor jouw huis tijdens de winter, maar de winter is zeker niet het enige wat belangrijk is als je vloerisolatie neemt. Het is ook handig als je vocht hebt in jouw huis of zelfs schimmels, omdat de isolatie de temperatuur meer constant houdt waardoor de schimmels onder controle kunnen blijven. Het is daarom de ideale manier om je huis warm te krijgen.

Voor wat vloerisolatie?

In woningen waar je geen vloerisolatie hebt (wat relatief weinig woningen zijn), ga je merken dat je erg koude voeten hebt. Mensen die geen vloerisolatie hebben zullen merken dat hun vloer erg koud is. Sterker nog, ze gaan het proberen te compenseren door bijvoorbeeld de centrale verwarming hoger te zetten. Dat zal op den duur zorgen voor een grote prijskaartje bij je energierekening.

 

Wat kost vloerisolatie

Vloerisolatie heeft veel verschillende voordelen, hierom zou je juist denken dat het een flink bedrag kost als jij vloerisolatie wil nemen. Er zijn verschillende soorten varianten van vloerisolatie. De meest goedkope is bodemisolatie, maar dat is meteen ook de minst energiebesparend. Hierdoor, zou ik juist meer voor een meer energiebesparende vorm kiezen! EPS- isolatieplaten of zelfs PUR-isolatieplaten doen het goed op de markt. Het eerste kost ongeveer €15 tot €20 per vierkante meter, terwijl PUR-isolatieplaten juist €20 tot €40 euro per vierkante meter kosten. Voor wat hoort wat! Als je een grotere huis hebt is het logische natuurlijk dat je meer moet uitgeven, terwijl als je een kleinere woning hebt je goedkoper uit bent. Vloerisolatie is echter iets waar je nooit spijt van krijgt, want het zorgt voor lekkere warme voeten en het is bovendien heel erg energiebesparend! Als jij je vloer wilt isoleren heb jij eigenlijk dus alleen maar voordelen!