De Dikke Graaf
Image default
Games

Verschillen tussen koffieautomaten

Welke koffiemachine zet de beste kop koffie? Hoe kan het zijn dat het oude apparaat op kantoor de beste koppen koffie zet? In deze blog lees je de grootste verschillen tussen de meest voorkomende apparaten. Kijk op koffieliefhebbers.nl voor jou machine!

Verschillende soorten machines

Over de jaren zijn er heel wat verschillend machines op koffieliefhebbers.nl gemaakt die een aardige bak kunnen zetten. Maar wat zijn de innovaties die plaats vonden over de jaren. En hoe kan het zijn dat de smaak per automaat zo verschillend is? Simpel, de oudere koffiezet apparaten hebben een gedateerde filter systeem. Deze filters laten kleine beetjes gemalen koffiepoeder door. Je hebt het vast wel een keer gezien op de bodem van een kop koffie die je aangeboden kreeg op de verjaardag van je oma op opa. Doordat er kleine beetjes koffiepoeder mee stromen in de kop of kan koffie, wordt de smaak van de koffie een stukje sterker.

Een oplossing voor dit probleem was de padmachine. De eerste gedoseerde koffiemachine die mensen massaal gingen gebruiken. De pads die boven op de machine worden geplaatst bevatten na genoeg 100% gemalen koffiepoeder. Elke pads bevatten melkpoeder.

De machines die je tegenwoordig het vaakst tegenkomt zijn de cupmachines. Deze cups bevatten net als pads gemalen koffiepoeder. De machine prikt gaatjes in de cup om zo heet water toe te voegen en de koffie te produceren.

Tot slot wordt er in de horeca veel gebruik gemaakt van koffiemachines met verse koffiebonen. De koffiebonen worden boven in de machine gelegd en plaatselijk gemaald.

De beste koffiemachine

De beste koffieautomaat is simpelweg de machine die naar jouw mening de beste kop koffie zet. De machine die je al jaren gebruikt zal je waarschijnlijk meer bevallen dan die van de buren. Als je op zoek bent naar machine met veel aanbod, kies dan voor een cupmachine. Met deze machine maak je binnen een oogwenk alle soorten koffies!

https://koffieliefhebbers.nl/