De Dikke Graaf
Image default
Games

Waarom zou je een animatie laten maken?

Waarom zou je een animatie laten maken?

Een animatie video is de perfecte tool om informatie op een simpele, heldere manier over te brengen. Je word namelijk gedwongen om je te beperken tot de kern van je verhaal. Een goede animatie video is namelijk niet langer dan zo’n 1 tot 2 minuten. En dat is korter dan je denkt. Hoe meer jij je richt op de absolute kern van jouw boodschap, hoe kleiner de kans op ruis. Maar dan moet je wel weten hoe je jouw verhaal in zo’n korte tijd op een pakkende manier kunt vertellen. Daarom raden wij aan een professionele partij in te schakelen, zoals ZoomWorks, een animatiestudio in Deventer.

Jouw animatie laten maken door een professionele animatiestudio

Er past een stuk minder informatie in één tot twee minuten dan je denkt. Je moet dus snel tot de kern komen, maar de kijker heeft ook context nodig en wil weten waar de animatie video voor dient. De ervaren tekstschrijvers van ZoomWorks weten als geen ander hoe ze dit kunnen bereiken. Maar een animatie video is een audiovisuele productie, en dat betekent dat er ook nagedacht moet worden over beeld. En beeld en audio moeten ook goed op elkaar aansluiten. Een animatie video laten maken die effectief en doeltreffend is? Laat dat maar aan het team van online marketeers en audiovisuele specialisten van animatiestudio ZoomWorks over.

De voordelen van een animatie laten maken

Het grootste voordeel van animatie video is dat alles wat je ziet gemaakt moet worden. Een animatie laten maken begint letterlijk met een blank canvas. Dit betekent dat je de volledige controle hebt over hoe de animatie eruit komt te zien. En je deze dus naadloos aan kunt laten sluiten bij de huisstijl van jouw organisatie en jouw andere communicatie uitingen. Ook zijn de verschillende onderdelen uit de animatie vector-based. Dit wil zeggen dat je ze voor allerlei andere uitingen kunt gebruiken zonder kwaliteitsverlies. Of het nu voor een koffiemok is of een opdruk voor een vrachtwagen… het kan allemaal. Doordat een animatie video eigenlijk een versimpelde weergave van de werkelijkheid is, is deze vaak ook toegankelijker en makkelijker te begrijpen voor mensen. Ideaal om complexe materie uit te leggen op een manier waardoor het voor iedereen behapbaar wordt.

https://zoomworks.nl/animatie-laten-maken/