De Dikke Graaf
Image default
Kunst

Geboortekaartjes in retro kleuren

Retro patronen in een nieuw jasje

Afgelopen week was het weer negenmaandenbeurs in de RAI. Goed om weer eens rond te kijken wat we komend jaar kunnen verwachten op het gebied van trends. Wij van Koningkaart kijken natuurlijk vooral naar kleuren en patronen. De kinderwagens, dat geloven we wel. Qua kleurgebruik zagen we nog steeds heel veel beige, roestbruin en okergeel. Neutrale kleuren die we afgelopen jaar volop zagen. Dus onze collectie met neutrale geboortekaartjes, geschikt voor zowel een jongen als meisje is nog helemaal hip. Komend jaar gaan we deze neutrale kleuren ook nog steeds heel veel zien. Maar de tegenbeweging heeft zich ook laten zien, felle kleuren in bijzondere combinaties!

Patroontjes uit de jaren 60/70

Echt opvallend zijn de jaren 60/70 retro patronen, die weer helemaal terug zijn. Geweldig want wij hebben net een nieuwe collectie met superleuke retro geboortekaartjes gemaakt in felle kleuren en echte retro patronen en kleuren. Denk aan psychodelische golven, ruitjes en hippe bloemen. De kaarten zijn in diverse te gekke vormen die je weer aan allerlei retro items doet denken. Ook foliedruk in diverse kleuren (goud, zilver, koper, zwart en regenboogfolie) is mogelijk. Zo trekken we deze retro ontwerpen naar 2023. 

Ben jij een liefhebber van retroprintjes uit de jaren 60/70? Dan wordt je dus helemaal blij deze zomer, niet alleen voor baby-items maar ook bij kleding voor volwassenen zie je deze retro patronen terug.

Colorblocking op je geboortekaartje

Een ander opvallende trend is ‘colorblocking’. Wais is dat nu precies? Eigenlijk is het niets meer dan twee kleurblokken tegen elkaar geplaatst, vooral in wat grotere vlakken. Er worden twee contrasterende, tegenovegestelde kleuren gebruikt. Dat kunnen ij natuurlijk ook heel mooi op onze kaartjes voor een baby toepassen. Dus komende periode zie je vooral veel nieuwe ontwerpen, geïnspireerd op trends die we op de beurs hebben gezien. Superleuk toch!

 

https://koningkaart.nl/retro-geboortekaartjes