De Dikke Graaf
Image default
Games

Wat doet een productiemedewerker?

Vacatures productiemedewerker zijn veelvuldig te vinden. Wanneer je wilt solliciteren als productiemedewerker is het belangrijk om te weten wat de taken van een productiemedewerker zijn. Een productiemedewerker verricht tijdens het montageproces van een product relatief eenvoudige taken. Uiteraard kunnen deze taken verschillen per product of branche. Werkzaamheden die een productiemedewerker verricht zijn bijvoorbeeld het bedienen van een machine of lopendebandwerk.

 

De werkzaamheden van een productiemedewerker

De werkzaamheden van een productiemedewerker zijn over het algemeen heel eentonig en vrij eenvoudig. Het grootste gedeelte van de bevolking wilt deze taken daarom het liefste niet uitvoeren. Toch is er een relatief grote groep mensen die op zoek zijn naar dit soort werk en hier erg goed in zijn. Het is vaak werk waar je flink aan moet kunnen poten. Wij geven hieronder een aantal voorbeelden van werkzaamheden die jij als productiemedewerker kunt verwachten:

–          Verpakken of inpakken van producten.

–          Controleren of sorteren van producten.

–          Schoonmaken van de machines.

–          Instellen of bedienen van de machines.

–          Producten handmatig in elkaar zetten.

–          Stapelen en verwerken van producten.

 

Waar werk je als productiemedewerker?

Het beroep productiemedewerker vind je bij ieder bedrijf dat producten produceert wel terug. Vaak wordt dit werk uitgevoerd in een productiehal of fabriek. De werkzaamheden zijn erg verschillend en kan dus van alles inhouden. Zo kom je in een frisdrankfabriek productiemedewerkers tegen voor het inpakken van de flesjes. Ook zijn er vacatures voor productiemedewerkers die aan de slag gaan met het maken van mallen of vacatures waarbij je als productiemedewerker aan de slag gaat met het stapelen van zware zakken op pallets.

 

Wat voor diploma heb je nodig als productiemedewerker?

Over het algemeen heb je als productiemedewerker geen opleiding nodig. In sommige gevallen wordt er gevraagd voor een VCA-diploma. Wanneer je niet in het bezit bent van dit diploma, dan kun je deze behalen via jouw werkgever.