De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Wat is Hybride werken?

Hybride werken is dat je zowel op kantoor als elders werkt. Dit kan thuis, maar bijvoorbeeld ook bij een klant of een vergadering op locatie. De afgelopen maanden zijn er steeds meer afspraken gemaakt tussen werkgevers en werknemers over hybride werken. Dat is goed, zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is om zo het beste uit de werkomgeving te halen.

Samenwerken

Om samen aan een project te werken hoef je niet meer naar kantoor. Vaak kan het digitaal. Dit hebben we immers de afgelopen periode ook veelal gedaan. Toch kan het fijn zijn om elkaar te zien en fysiek samen te werken. Dat doe je dan het prettigste in een omgeving waarbij jij je thuisvoelt en de kantoorruimte ook zo is ingericht. Dat kan al met het plaatsen van een bank met bijpassende fauteuils om zo informeel te vergaderen. Hierdoor krijg je ook spontane ontmoetingen die voor nieuwe ideeën zorgen.

Thuiswerken op een ergonomische werkplek

Wanneer je thuiswerkt, dan wil je geen medische klachten krijgen. Dit is eenvoudig te voorkomen door jouw werkplek te voorzien van ergonomische kantoormeubelen die eenvoudig in te stellen zijn op de door jou gewenste zit- en werkhoogte. Ideaal is om een zit sta werkplek te hebben waarbij je kunt afwisselen in zittend en staand werk. Dat kan met meubilair van het merk Steelcase.

Mocht je geen zit sta thuiswerkplek hebben, zorg dan dat je werkplek de juiste hoogte heeft en je bureaustoel goed is ingesteld, zodat je voeten op de grond staan en je benen een hoek van 90 graden maakt. Tot slot adviseren we om, net zoals op kantoor, je beeldscherm met een monitorarm op de juiste hoogte te brengen. Werk je met een laptop? Er zijn vele laptopverhogers die hetzelfde effect creëren.

Alles voor een gezonde en fijne werkplek, zowel thuis als op kantoor is het belangrijkste uitgangspunt.