De Dikke Graaf
Image default
Recreatie

Camper Bouwen: Waar moet je beginnen?

Heb jij ook ooit de droom om zelf een camper te gaan bouwen? Of ben je momenteel misschien al bezig met het bouwen van een camper? Wanneer je besluit om een camper te gaan bouwen moet je een aantal stappen doorlopen om uiteindelijk je droomcamper te verwezenlijken. Gelukkig hebben al vele deze stappen doorlopen. Zo ook de ervaren camperbouwers van by NOMADS die een volledige camperbouw website en community hebben opgezet waarin ze dieper ingaan op de bouw van een eigen camper.

De eerste belangrijke stap in het bouwproces is volgens hen de keuze voor een geschikte bus voor een camper. Er zijn verschillende soorten en maten en ze hebben allemaal verschillende prijzen en eigenschappen. Daarom is het vooral belangrijk om vooraf goed onderzoek te doen om erachter te komen welke bus uiteindelijk het beste bij jouw wensen past voor het bouwen van je droomcamper.

Als je eenmaal een geschikte bus voor de bouw van je camper hebt gevonden, kun je direct aan de slag om veel inspiratie en ideeën op te doen. Er zijn momenteel veel verschillende websites online te vinden waar je deze ideeën kunt opdoen. Op de website van by NOMADS vind je veel verschillende doe-het-zelf-ideeën van andere doe-het-zelvers.

Als je eenmaal een goed beeld hebt van hoe jouw droomcamper eruit komt te zien is het een vervolgens een goed idee om een grove ​​schets te maken van je toekomstige camper. Zet alles overzichtelijk op papier zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Denk bijvoorbeeld aan welke houtsoorten en maten je nodig hebt, maar ook welke schroeven je voor de camper gaat gebruiken.

Daarna kun je beginnen met de bouw van je camper. De eerste stap bestaat uit het verwijderen van roest, gevolgd door het reinigen en monteren van diverse onderdelen, zoals een ingang om je water te vullen, maar ook een ingang voor elektriciteit om je batterijen op te laden.

Vergeet daarna zaken als het plaatsen van ramen en dakramen in je camper niet. Als je dit later doet, kom je er nog lastig bij omdat je alles al dan al geïsoleerd hebt. Je camper isoleren doe je dus later. Gebruik vooral Armaflex als isolatiemateriaal. Dit is betrouwbaar isolatiemateriaal voor campers die je eenvoudig zelf kunt aanbrengen.

Wil je meer weten over welke stappen er nog meer nodig zijn voor de complete verfijning van je droomcamper? Bezoek dan de website van de camperbouw experts van by NOMADS. Ze hebben inmiddels al twee campers gebouwd en op hun website dit allemaal zeer uitgebreid gedocumenteerd. Inclusief ebooks, video’s en blogs.

camper ausbau

https://www.bynomads.de