De Dikke Graaf
Image default
Games

Welk beveiligingssysteem kies je?

Je hebt geen zin om in je huis het risico te lopen op inbraak. Je weet namelijk dat bij een inbraak de schade behoorlijk kan oplopen. Dat is niet alleen aan de hoge kosten die je hebt van de gestolen spullen, maar vaak ook emotioneel. Voorkom daarom een inbraak door je huis te beveiligen met een professionele beveiliging. Begin daarom sowieso altijd met goed hang- en sluitwerk, het liefst gecertificeerd. Kies daarna een goed en betrouwbaar beveiligingssysteem. Kies je voor een alarmsysteem, camerabeveiliging of misschien wel beide?

 

Alarmsysteem

Als je kiest voor een alarmsysteem dan zorgt dat voor detectie en vertraging. Is de inbreker al binnen dan krijgt de inbreker weinig tijd doordat het systeem afgaat. Een alarmsysteem werkt met behulp van sensoren. Het systeem merkt wanneer inbrekers deuren openen of wanneer ze zich op een ongewenste plek bevinden. Ontdekt het systeem dat? Dan gaat het alarm af. De inbreker schrikt en vlucht meestal. De kans dat de inbreker veel heeft gestolen is klein, doordat het systeem snel af gaat.

 

Camerasysteem

Als je kiest voor een camerasysteem dan is dat voor iedereen te zien. De drempel is daardoor ook al hoger voor de inbreker. Door een camera kan de inbreker gemakkelijk geïdentificeerd worden en is er bovendien verificatie mogelijk. Beveiligen met camera’s is het meest efficiënt wanneer er gebruik wordt gemaakt van meerdere camera’s. Bovendien kun je vaak zien wat er gebeurt als je niet thuis bent, doordat je via een app kunt kijken.

 

Alarmsysteem met camerabewaking

Als je kiest voor beiden dan is je woning nog beter beschermd tegen inbraak. Camerabewaking is een goede aanvulling op je alarmsysteem. Is er gevaar? Dan gaat het alarm af en is dit ook live op beeld te zien. Is het loos alarm? Dan kan je dat zien via de beelden. Is er wel daadwerkelijk iets? Dan kun je meteen actie ondernemen door bijvoorbeeld de politie te bellen. Door de camerabeelden heb je bewijs.

 

Installeren

Je kunt een van de systemen of beide systemen zelf installeren. Toch is dat niet altijd even makkelijk. Je kunt er ook voor kiezen om een beveiligingsbedrijf te laten komen. Zij kunnen alles voor je installeren en kunnen je indien nodig advies geven. Vaak zijn er meerder geschikte systemen voor je woning.