De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Creatieve manieren om steigerhout thuis te gebruiken

Heb je nog wat steigerhout liggen? Dan is dit de uitgelezen kans om vandaag zelf een DIY project op te zetten! Je kunt namelijk prachtige meubels en decoratiestukken maken met dit geweldige materiaal. We hebben een paar leuke ideeën voor je op een rijtje gezet om je te inspireren. 

 

Wat is steigerhout?

Steigerhout bestaat meestal uit grenen of vurenhout en wordt vaak gebruikt op bouwplaatsen voor steigers. Hoewel het oorspronkelijk alleen verkrijgbaar was in een standaard bruine kleur, is het nu verkrijgbaar in veel verschillende tinten. Je kunt het ook vinden in een gladde of ruwe afwerking, zodat je het in vrijwel elke kamer van het huis kunt gebruiken. Het is sterk en duurzaam materiaal, het is dus zeker bestand tegen slijtage. Het is ook gemakkelijk schoon te maken en kan naar eigen smaak gebeitst of geschilderd worden. Het is ook zeer betaalbaar, dus je kunt het gebruiken om textuur en karakter toe te voegen aan bijna elke kamer zonder te veel geld uit te hoeven geven.

 

Waarom steigerhout gebruiken?

Steigerhout is perfect om een huis op veel verschillende manieren te renoveren. Het is uiterst veelzijdig en kan in bijna elke kamer worden gebruikt. Het kan worden geverfd of gebeitst om bij de rest van de inrichting te passen en is zeer duurzaam. Je kunt steigerhout gebruiken om een rustiek gevoel te creëren dat perfect is voor een huis in landelijke stijl. Dit kun je doen door het in een bruine tint te schilderen en vervolgens te beitsen. Je kunt het ook gebruiken om een chique en minimalistische look te creëren die perfect is voor hedendaagse interieurs. Je kunt het wit of grijs schilderen en dan onafgewerkt laten om textuur toe te voegen. Je kunt het ook gebruiken om een shabby chic of vintage look te creëren.

 

Buitenideeën voor het gebruik van steigerhout

 

Een schuur

Een rustiek schuurtje is perfect voor een huis in landelijke stijl. Je kunt er voor kiezen om steigerhout af te wisselen met houten platen van een andere soort.

Omheining 

Je kunt ook een prachtige omheining maken van steigerhout. Een mogelijkheid is om de omheining in een bruine tint schilderen en vervolgens te beitsen.

Garage 

Een garage gemaakt van steigerhout is perfect voor huizen in shabby chic-stijl. Je kunt het steigerhout wit of grijs schilderen en het onafgewerkt laten om textuur toe te voegen. 

Boekenkasten

Een rustieke boekenkast is perfect voor in een huis met een landelijke inrichting. Je kunt het steigerhout in een bruine tint schilderen en het daarna beitsen.

Andere decoraties 

Je kunt steigerhout ook gebruiken om andere decoraties in huis te maken, zoals opbergdozen, bloempotten of decoratieve planken.