De Dikke Graaf
Image default
Games

Wonen in Amsterdam: Wel of niet doen?

Veel Nederlanders lijken het best leuk om tijdelijk in Amsterdam te wonen. De bruisende hoofdstad heeft namelijk veel gemakken te bieden. Al uw favoriete winkels liggen om de hoek en u woont in een stad met veel culturele en historische achtergrond. Toch lopen veel mensen tegen bepaalde problemen aan wanneer ze een huis in Amsterdam proberen te zoeken. Wilt u in Amsterdam gaan wonen maar twijfelt u nog? Lees dan verder.

Huizenmarkt

Helaas is de huizenmarkt nog slechter in Amsterdam dan in de rest van Nederland. Veel Amsterdammers klagen over de enorm hoge huurprijzen en de enorm hoge kosten van een simpele koopwoning. Een normaal rijtjeshuis in Amsterdam is vaak vier keer zo duur dan een rijtjeshuis ergens anders in Nederland. De gemeente probeert hier verandering in te brengen, maar dit gaat moeizaam. Er wordt te veel geïnvesteerd in luxe woningen die iemand met een normaal salaris nooit zal kunnen betalen. Wanneer u iets meer uit het centrum van Amsterdam gaat zitten wordt het vinden van een woning wel iets makkelijker.

Overlast

Helaas kampt de Amsterdamse binnenstad de afgelopen jaren met een enorme overlast van toeristen. Toeristen komen naar Amsterdam om wilde feestjes te geven en dingen te doen die ze in hun eigen land niet mogen doen. Hierom kan het vaak nogal hectisch en druk zijn in Amsterdam. Veel mensen die zijn geboren en getogen in Amsterdam kiezen er dan ook voor om bepaalde plekken van de binnenstad hierom te mijden. Toch wil de gemeente veel moeite gaan doen om Amsterdam weer echt van de Amsterdammers te maken!

Aval

Het afval scheiden in Amsterdam is wel goed geregeld. Afvalcontainers in Amsterdam zijn makkelijk te vinden! De gemeente investeert veel in afvalcontainers voor Amsterdam aangezien de dichtbevolkte stad vaak veel afval heeft. Hierom is het wel makkelijk om uw afval weg te doen.