De Dikke Graaf
Image default
Games

Waar op te letten bij een verbouwing

Wanneer u gaat verbouwen gaat u een spannende maar ook een hectische tijd tegemoet. Veel mensen gaan niet voorbereid genoeg een verbouwing in. Hierom wordt de verbouwing erg hectisch en loop het zelfs soms maanden uit. Wilt u voorkomen dat uw verbouwing een zooitje wordt? Lees de onderstaande tips om te zorgen dat uw verbouwing feilloos gaat verlopen.

Afspraken

Maak duidelijke afspraken met uw aannemer. Zeg wat uw verwachtingen zijn en wat er vanuit de aannemer richting u wordt verwacht. Zo moet u de ruimte die wordt gerenoveerd bijvoorbeeld al leeggemaakt hebben wanneer de aannemer aan komt. Zo kan deze meteen aan het werk gaan en het snelste zijn werk doen. Ook moet u duidelijk afspreken wat uw planning is en wanneer u wilt dat de verhuizing klaar is. Toch moet u hier ook wel realistisch mee blijven! U kunt misschien verwachten dat de verbouwing binnen twee maanden klaar is, maar er zijn altijd omstandigheden die dit kunnen veranderen. Zo kan bijvoorbeeld slecht weer al een reden zijn dat de aannemer op een dag zijn werk niet kan uitvoeren. Reken altijd op ongeveer twee weken uitloop wanneer u een verbouwing plant. De aannemer zal dit hoogstwaarschijnlijk ook zelf richting u aangeven.

Container

U moet ook zeker niet vergeten om een grondafval container te huren. Een grondafval container huren zorgt ervoor dat u zelf niet meer om hoeft te kijken naar hoe u van al het afval afkomt. Een bedrijf komt een container naar u brengen waar u al uw afval in kunt deponeren. Wanneer deze vol zit komt het bedrijf deze legen en de afval container ophalen. Zorg wel dat u realistisch bent met hoe groot uw container moet zijn. Het is natuurlijk zonde als u uiteindelijk te veel moet betalen.