De Dikke Graaf
Image default
Games

Zelfverzekerde man zijn: de echt goede tips

Als man is zelfverzekerd zijn een eigenschap die je niet alleen aantrekkelijker maakt, maar ook je kansen in het leven vergroot. Zelfvertrouwen straalt uit in alle aspecten van je leven, of het nu gaat om je carrière, relaties of persoonlijke groei. In dit artikel gaan we dieper in op echt goede tips om zelfverzekerd te zijn als man.

Populair zijn is niet hetzelfde als zelfverzekerd zijn

Een van de eerste stappen naar zelfvertrouwen is werken aan je zelfbeeld. Dit betekent dat je jezelf moet accepteren zoals je bent en je focust op je positieve eigenschappen. Het is belangrijk om te beseffen dat niemand perfect is, en dat is oké. Het gaat er helemaal niet om dat je een populaire man bent. Als je mensen hoort over bijvoorbeeld hun tijd tijdens de middelbare school, dan hoor je regelmalig dat de populaire mensen eigenlijk helemaal niet leuk werden gevonden. Wat wel opvalt: de ene zelfverzekerde jongen die zich geen bal aantrok van alles. Die was onwijs interessant.

Zorg voor je lichaam

Een gezond lichaam draagt bij aan zelfvertrouwen. Regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet kunnen je niet alleen fysiek sterker maken, maar ook mentaal. Het geeft je een gevoel van prestatie en welzijn. Dat betekent niet dat jij jezelf daarin moet verliezen, maar wel dat je lief voor je lichaam mag zijn.

Het betekent ook dat je jezelf accepteert met je lichaam en je intimiteit. Daarbij halen we bewust ook intimiteit erbij. Het is namelijk voor vrouwen heel normaal om bijvoorbeeld een speeltje in het nachtkastje te hebben, maar als man een speeltje of bijvoorbeeld een satisfyer rings 2 koopt? Dan vindt men dat sneller iets sneus. Wat natuurlijk dikke onzin is. Koop lekker wat je wil, je mag genieten van je lichaam.

Ontwikkel communicatievaardigheden

Effectieve communicatie is essentieel voor zelfverzekerdheid. Leer hoe je je gedachten en gevoelens duidelijk kunt uiten. Dit zal je helpen in zowel persoonlijke als professionele situaties. Naast het zelf uiten van gedachtes en gevoelens is het juist interpreteren van die van een ander ook van belang. Echt in contact zijn met de ander, dat is de kunst.

Leer omgaan met afwijzing

Afwijzing is iets waar iedereen mee te maken krijgt. Het is belangrijk om niet ontmoedigd te raken door afwijzing, maar het als een leermoment te beschouwen. Dit kan je zelfvertrouwen versterken. Het beste is gewoon elke keer weer de situaties op te zoeken waarin je afgewezen kunt worden. Niet dat je altijd op zoek moet naar de onmogelijke missie, maar wel dat je niet uit angst de uitdaging uit de weg gaat.

Dat is namelijk jammer, niet geschoten is namelijk wel altijd mis. Onthoud dat het juist zeer sterk is dat je een afwijzing durft te riskeren. Dan ben je toch een echte baas.

Werk aan je persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling zorgt ervoor dat je je comfortzone vergroot. Op het moment dat je je comfortzone vergroot krijg je vanzelf ook zelfvertrouwen. Denk niet als iets even niet lukt dat het dan helemaal verpruts is. Zie ook dit weer als een leermoment.