De Dikke Graaf
Image default
Gezondheid

Gebruik maken van fysiotherapie

Als u problemen en pijn heeft tijdens het bewegen, is het belangrijk dat u daarmee naar de huisarts gaat. De huisarts zal u eerst onderzoeken en proberen het probleem met medicijnen op te lossen. Wanneer u na een paar weken of dagen terug bij de huisarts voor controle moet komen en hij of zij ziet dat er geen verbetering is, zal de huisarts u naar de fysiotherapeut sturen. De pijnklachten die u heeft kunnen veroorzaakt zijn door een ongeluk, sporten of door een operatie. Ook een langdurige verkeerde houding tijdens het uitoefenen van uw werkzaamheden kunnen de klachten veroorzaakt hebben. Wanneer u in of in de omgeving van Haaksbergen woont, kunt u contact opnemen met de fysio Haaksbergen. Het is belangrijk dat u in uw omgeving een fysiotherapeut benadert. Er zullen bij een behandeling meerdere bezoeken nodig zijn. Heeft u een afspraak gemaakt bij de fysio Haaksbergen, dan wordt u eerst uitgenodigd voor een gesprek. De fysiotherapeut probeert er eerst achter te komen hoe de klachten zijn ontstaan en waar de pijn precies zit. Na het gesprek zal de fysiotherapeut u eerst onderzoeken om de behandelingsmethode vast te kunnen stellen. Vaak zal het voldoende zijn om te werken met een steun- of bewegingstherapie. De fysiotherapeut kan het noodzakelijk vinden om fysische therapie toe te passen, massagetherapie of oefentherapie. De behandeling moet ervoor zorgen dat u zo snel mogelijk van uw klachten af bent.

Het toepassen van fysische therapie

Een fysiotherapeut zal in veel gevallen, als u problemen heeft tijdens het bewegen, gebruik maken van fysische therapie. Daarbij gebruikt de therapeut prikkels die veroorzaakt kunnen worden door elektrische stroomstootjes of door middel van koud en warm water. De fysio Haaksbergen zal deze methode zeker uitproberen om u van uw klachten af te helpen. De prikkels die toegediend worden, moeten de genezende werking van het lichaam stimuleren. De kans is groot dat u gemakkelijker kunt gaan bewegen, maar ook van de pijnklachten af zult zijn.

Het gebruik van massagetherapie

De fysiotherapeut zal massagetherapie toepassen als hij of zij merkt dat er spanningen in het lichaam aanwezig zijn die de klachten veroorzaken. Voor de massagetherapie kan de therapeut gebruik maken van toestellen, maar in veel gevallen zal hij alleen zijn handen gebruiken. De massagetherapie wordt toegepast op het zachte weefsel van het lichaam. Onder het zachte weefsel verstaat men de huid, spieren en bindweefsel. Na de behandelingen met massagetherapie zult u zich weer pijnvrij kunnen bewegen.

https://fysiocentrumsengers.nl/