De Dikke Graaf
Image default
Gezondheid

Moeite met opstaan? Proberen deze tips maar eens!

Sommige mensen springen energiek uit bed, klaar voor een nieuwe dag terlijk andere mensen juist ontzettend veel moeite hebben. Voor deze mensen is het elke ochtend weer een bittere strijd die zij moeten overwinnen. Behoor jij tot deze groep? Dan heb jij na het lezen van deze blog geen moeite meer met het opstaan (mits je ze toepast). Lees snel verder! 

Geen gesnooze meer!

Het lijkt heel lekker, even een halfuurtje doorslapen, maar je maakt het jezelf op deze manier alleen maar moeilijker. Je ontbreekt namelijk het bewustzijn. In zo’n doezel periode zijn de hersenen nog niet geheel actief. Blijf dus niet liggen als de eerste piep geluiden klinken en laat de snooze-knop voor wat het is. Vind je het zelf erg lastig om niet te snoozen? Probeer dan eens een wekkerradio dab+ in plaats van een klassieke wekker. Op deze manier wordt je wakker met jouw favoriete radiostation en krijg je wellicht wat meer energie wanneer je je ogen opent. 

Gebruik het licht op slimme manieren 

Slapen doe je als het donker is, toch? Daarom moet je er gewoon voor zorgen dat het niet meer donker is wanneer je wakker wordt. Probeer bijvoorbeeld slimme verlichting te plaatsen in je slaapkamer. Zo kun je heel eenvoudig instellen dat het lampje op je nachtkastje langzaam feller wordt vanaf het moment dat je wakker wordt. Heel eenvoudig en super effectief! 

Beloon jezelf voor het opstaan 

Stel jezelf iets leuks in het vooruitzicht om je bed voor uit te komen. Wat ga je vandaag doen waar je zin in hebt en naar uitkijkt? Maak bijvoorbeeld van het ontbijt een dagelijks mini feestje. Kies een gezond ontbijt waar je energie van krijgt en waar je ook daadwerkelijk van geniet. Denk bijvoorbeeld aan yoghurt met noten en vers fruit. Wie zegt daar nou nee tegen? 

Start je dag met een glas water 

Zet een glas water naast je bed en drink deze op zodra de wekker gaat. Hydratatie geeft energie en maakt je productief. Dus heb je moeite met wakker worden? Neem dan meteen een glas water wanneer je je ogen opent. Op deze manier voorkom je het feit dat je een lusteloos gevoel en weinig energie krijgt. 

Een goede voorbereiding is het halve werk 

Tot slot is het belangrijk dat je jezelf goed voorbereid voordat je naar bed gaat. Maak het jezelf makkelijker en leer jezelf aan om de avond van te voren alvast je spullen klaar te zetten. Zo kun je namelijk zonder nadenken opstaan, een warme douche nemen en je bloedcirculatie rustig op gang laten komen. Even koud afdouchen en je start je dag met een frisse energiekick!