De Dikke Graaf
Image default
Gezondheid

Personal training Amstelveen

Woon je in Amstelveen en moet je voor je gezondheid wat meer gaan bewegen? Of wil je gewoon zo goed mogelijk blijven presteren? Als je antwoord op een van deze vragen ja is, helpen de personal trainers in Amstelveen je graag verder.

Je zit misschien ook met andere vragen zoals: Waarom trainen met een Personal Trainer? Hoe lang duurt een trainingssessie? Je denkt vast dat personal training het een en ander vergt en daar nemen we je niet kwalijk voor. Doel van deze blog is voornamelijk om je gerust te stellen dat personal training alweer niet zo uitdagend is als dat misschien klinkt.

Personal trainers

Personal trainers beschikken over de juiste kennis en vaardigheden die nodig zijn om veilige en effectieve fitnessprogramma’s voor je op te zetten. Zo instrueren en helpen ze mensen bij het bereiken van persoonlijke gezondheids- en fitnessdoelen.

De typische taken van een persoonlijke trainer zijn:

  • Oefeningen en routines demonstreren aan cliënten (vooral de beginners).
  • Cliënten helpen bij trainingen om blessures te voorkomen of te minimaliseren en fitheid te bevorderen.
  • Vooruitgang van de cliënt optimaal bijhouden.
  • Verstrekken van informatie of bronnen over algemene fitness- en gezondheidskwesties.
  • Het laatst, maar belangrijkst: de cliënt motiveren.

En zoals de professionals van Amstelveen het zeggen: “Omdat wij ons werk niet optimaal kunnen doen in losse onderdelen, doen we dat ook niet. Als je met ons komt trainen, verzorgen wij niet alleen effectieve trainingen, maar is alle begeleiding eromheen met betrekking tot lifestyle, voeding en supplementen erbij inbegrepen.”

Starten met personal training

En nu begint het beantwoorden van je vragen voor de eerste stap om een personal trainer in Amstelveen in te schakelen voor je fitness doelen. Wat zou je allemaal moeten meenemen tijden je intake gesprek?

Ten eerste is het belangrijk een doel voor ogen te hebben en deze op te schrijven. Zorg ervoor dat je doel specifiek, meetbaar en realistisch is. Op basis hiervan weet de trainer waar je naar streeft en verlopen de sessies veel makkelijker. Dit helpt de personal trainer een uniek fitnessprogramma voor je op te stellen.

Daarna kun je met de trainer je wekelijkse agenda bespreken, zodat jullie op een lijn staan omtrent het uitkiezen van oefendagen. En mocht het zo zijn dat er een wijziging in je schema komt, is het natuurlijk aan te raden deze indien mogelijk vooraf door te geven. Want uiteindelijk is het doel van de training je dichter bij je doel te brengen door geregeld te trainen.

Ook kun je de personal trainer eventuele gezondheidsrisicofactoren of je medische voorgeschiedenis doorgeven. Risicofactoren of medische voorgeschiedenis kunnen onder andere hoge bloeddruk, diabetes, astma of abnormale kortademigheid en een hartaanval of veelvuldig flauwgevallen inhouden. Gewoontes zoals roken, drinken (meer dan de aanbevolen hoeveelheid) en een eventueel ongezonde slaapschema is ook goed voor je trainer om te weten, voordat er een trainingsschema wordt gemaakt.

Een personal trainer houdt kortom rekening met je persoonlijke situatie en helpt je daardoor beter op weg. Zo, waar wacht je nog op? Kies vandaag nog je eigen personal trainer in Amstelveen.

 

https://kaizengym.nl/