De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Kelderlekkage repareren & opsporen

Wanneer u een lek in uw kelder heeft, kan dit allerlei schade veroorzaken. Dit komt omdat lekken vaak ontstaan uit scheuren of breuken waardoor water kan binnendringen en zich verspreiden over verschillende gebieden, afhankelijk van waar ze zich bevinden in de fundering – meestal in de buurt van muren, maar soms zelfs dieper! Om dit te voorkomen raad ik u aan ervoor te zorgen dat alle leidingen die via deze locaties naar boven komen niet bloot komen te liggen als er iets gebeurt.

Wij kunnen dure en intensieve reparaties voorkomen door onmiddellijk een professional in te schakelen. Wij bieden lekdetectie en reparatie van kelder lekkage met onze meest geavanceerde technieken – wat betekent dat er vaak niets anders nodig is dan uw telefoontje!

Wij weten dat een kelderlek een van de meest frustrerende dingen in uw huis kan zijn. Wij bieden snelle, effectieve en betaalbare oplossingen om deze problemen te stoppen voordat ze erger worden!

Wat zijn de oorzaken van een kelderlekkage

Er zijn vele oorzaken voor kelderlekkage, maar de meest voorkomende is milieu. De grond boven de fundering van uw huis kan te nat of droog zijn als gevolg van factoren zoals hoge grondwaterstanden die water binnendringen in ruimtes waar het niet thuishoort, wat ons terugbrengt naar ons oorspronkelijke probleem: constructiefouten!

Een andere mogelijke bron kan poreuze mortel zijn aan weerszijden van scheuren waardoor een gemakkelijke doorgang ontstaat.

Andere mogelijke probleemfactoren zijn: door de omgeving beïnvloed bodemvochtgehalte; verkeerd geïnstalleerde vloeren/plafonds boven (of gebrek daaraan); hoge grondwaterspiegel).

Kelders dienen niet alleen voor opslag – ze hebben ook een belangrijke functie in onze huizen: het afvoeren van water uit uw rioleringen of afvoerkanalen. U kunt ronde cirkels op de muren opmerken waar er nattigheid is geweest, en er zullen zich plassen vormen! Wanneer u aanvankelijk geen problemen vermoedt; maar door overstromingen tijdens hevige regens komen deze problemen aan het licht.

Snel een kelderlekkage oplossen en opsporen

Als u last heeft van een lekkage in de kelder, hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij zorgen voor alles voordat we problemen zoals loodgietersproblemen aanpakken, zodat alle betrokken partijen – inclusief uzelf – er zeker van kunnen zijn dat alles soepel verloopt, want sommige dingen kunnen fout gaan als u er niet op let. Bel met een professioneel lekdetectie bedrijf.

https://www.lekdetectie-totaal.nl/kelderlekkage/