De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Werkcontact wereldwijd versus lokaal

Vandaag de dag is het niet helemaal vanzelfsprekend dat een bedrijf op één en dezelfde plek blijft zitten en zoeken. Niet alleen kunnen diensten vrij makkelijk internationaal aangeleverd worden, ook contacten en werknemers kunnen steeds makkelijker internationaal gevonden worden. De corona crisis heeft dit alleen maar versterkt, door het thuiswerken een meer geaccepteerde manier van werken te maken. Maakt het eigenlijk veel uit waar je werkkrachten vandaan haalt en wat zijn de gevolgen van een internationale werknemersbank?

Salaris

Met name projecten en werkzaamheden die in het Engels uitgevoerd kunnen worden trekken al snel mensen van over de hele wereld aan. Het effect hiervan is dat je ook aan het concurreren of compenseren bent met het salaris in andere landen. Zou iemand bijvoorbeeld gemiddeld drieduizend euro per maand verdienen in Amerika met een baan als schilder, terwijl je in Nederland maar tweeduizend euro zou krijgen, dan valt de Amerikaanse markt (voor thuiswerk) vanzelf af. Andersom is het echter ook zo dat als jouw lonen hoger liggen voor het vakgebied waar je thuiswerk in kunt aanbieden, dan heb je veel kans dat internationaal georiënteerde mensen zich erg tot je vacature voelen aangetrokken.

Online marketing bureau Utrecht

Het is ook handig om zelf na te denken over de voor- en nadelen van een internationaal bedrijf versus een lokaal bedrijf. Wil je er werken dan is het een stuk moeilijker om op internationaal niveau iemand verantwoordelijk te houden en contact te houden. Je bent tenslotte niet “zo even” aan de andere kant van de wereld om iemand op te zoeken. Wel scheelt het een hoop geld aan bijvoorbeeld reiskosten als iedereen vanuit huis kan werken. Wil je niet werken voor een internationaal bedrijf maar ben je op zoek naar iemand om een opdracht aan te kunnen geven? Stel je bent op zoek naar een online marketing bureau in Utrecht. Typ je dan in Online marketing bureau of Online marketing bureau Utrecht? Waar je naar op zoek bent hangt eigenlijk veel van je doel af. Online marketing kan in principe namelijk vanaf elke locatie gebeuren, daar hoef je niet perse een lokaal bedrijf voor te hebben. Wil je echter iemand die Utrecht goed begrijpt omdat dat van belang is voor jouw campagne? Dan moet je wel specifiek op zoek naar online marketing bureau Utrecht.

Werkt het?

Is het uiteindelijk de moeite waard om een bedrijf meer internationaal op te stellen?   Allereerst heb je geen tekort meer aan personeel als het je lukt, maar heb je wel steeds meer te maken met allerlei culturen en standaarden. Dit is waarom een bedrijf zo internationaal maken over het algemeen alleen goed werkt als je iedereen vanuit huis laat werken. Dit is een nieuwe manier van managen, maar totaal niet onmogelijk.

https://digitalmovers.nl/online-marketing-utrecht/